Obavijesti

News

Komentari 463

'Tukao me kad god mu nije bilo po volji, htio me je i pregaziti'

'Tukao me kad god mu nije bilo po volji, htio me je i pregaziti'
1

Glumi velikog Hrvata, a život s njim je pakao, kazala je Mara Tomašević o županu Alojzu Tomaševiću. Ekskluzivno za 24sata progovorila je o fizičkom napadu njezina supruga prije mjesec dana

VIDEO

Pretukao bi me kad god mu se nešto nije svidjelo. Uvijek je tražio razlog kako bi me ošamario, rekla je očajna Mara Tomašević (56).

Supruga požeškog župana Alojzija Tomaševića otkrila je jučer ekskluzivno za 24sata da je fizički napad njezina pijanog supruga prije mjesec dana samo jedan u nizu koje od njega trpi gotovo cijeli život. Jednom ju je čak pokušao pregaziti automobilom.

- Počeli smo se zabavljati još u srednjoj školi. Oboje smo išli u ugostiteljsku školu, on za konobara, a ja za kuharicu. Hodali smo dvije godine. Nakon završene škole otišao je u vojsku. Na jednom dopustu je došao i odlučili smo se uzeti. Bila sam pet mjeseci trudna. Oženili smo se i ostavio me je kod svojih roditelja. Kad se vratio, nastavili smo živjeti kod njegovih i bio je to pakao - otkrila je nesretna žena.

'Jedne je godine nakon svinjokolje pijan izvukao pištolj i prijetio da će ubiti i mene i djecu...'

Alojzijev otac bio je, kaže Mara, problematičan i odan alkoholu i maltretirao je sve ukućane. Preklinjala je muža da odu u svoj stan, što su na kraju i učinili.

- Ispostavilo se da ni Alojz nije bolji od oca. Ako bih slučajno pogledala nekog muškarca, to se njemu nije svidjelo premda nije imao razloga za ljubomoru. Dobila bih šamar. Nikad mu ništa nije bilo po volji. Ako bih šutjela, nije valjalo, kad bih ga nešto pitala, odbrusio bi mi da me se to ne tiče. Noćima sam plakala, svaki put bih ga sa strepnjom dočekivala, a to bi bilo obično u jutarnjim satima. Trpjela sam udarce i šamare, njegovu zlovolju, jer sam tako odgojena. Mislila sam da će se smiriti i promijeniti, da će mu obitelj umjesto prijatelja i tamburaša biti na prvome mjestu. Prevarila sam se, taj dan nije došao - otkrila je Mara.

Dodala je da preko preljuba, ipak, nije mogla prijeći.

Ljubavnica mlađa od kćeri

- To me najviše pogodilo jer me time užasno ponizio - rekla je Tomašević i opisala kako se sve zapravo dogodilo.

- U posljednje dvije godine od kada se u naš život umiješala mlada žena, koja je mlađa od našeg najmlađeg djeteta, za mene je počeo pravi pakao. Počela su svakodnevna maltretiranja, nikad mu nije bilo po volji, počela sam mu smetati - priznala je žena.

Budući da joj je suprug jednom prilikom prigovorio da ga nikad ne posjećuje na poslu, Mara je odlučila to ispraviti.

Smijala joj se u lice

- Prvo sam mu rekla da sam bila kod njega kad je prvi put postao župan, vidjela gdje će raditi i da mu ne želim smetati. Onda sam ga ipak odlučila posjetiti. Bio je ponedjeljak, došla sam u njegov ured i primijetila sam mlađu ženu koja je pridržavala vrata njegova ureda kad sam ušla. Pokušala je pobjeći na druga vrata pa sam je pozvala da se vrati i upitala sam supruga što ona tu radi. Odgovorio mi je da su imali radni sastanak, nakon čega je ona sjela u njegovu fotelju i rekla mu je da me smiri, smijući mi se u lice. On je šutio, pitala sam ga kakvo je to ponašanje, ništa mi nije odgovorio. Odlučila sam otići - objašnjava.

Mara je tad odlučila da će provjeriti vara li je suprug doista.

“Suprug je rekao djeci da kasno noću hodam drogirana i pijana po gradu i napadam ljude”

- S obzirom na to da je dolazio kasno kući, odlučila sam vidjeti gdje je i s kim. Sjela sam u auto, bilo je oko tri sata, i došla sam pred kuću njenih roditelja. Došli su službenim autom i ona je izašla iz njega. Htjela sam otići njenim roditeljima i reći im da razgovaraju sa svojom kćeri. On me pokušao spriječiti tako da je autom išao na mene, a ona me dohvatila i svu izgrebla po licu. Suprug je kasnije rekao djeci kako kasno noću hodam pijana i drogirana Požegom i napadam ljude. Htjela sam tad otići na policiju, ali me odgovorila njegova sestra. Pogriješila sam, trebala sam to učiniti i prekinuti svu patnju - rekla je Mara Tomašević te dodala da su mnogi bliski ljudi znali da živi u paklu.

- O našim problemima u braku sve su znali u mojoj i njegovoj obitelji. Znaju i kad nam je jedne godine nakon svinjokolje pod utjecajem alkohola pištoljem prijetio da će nas sve pobiti, djecu i mene - rekla je Tomašević i zaključila kako joj nitko nije pomogao od obitelji, kao ni predsjednica Grabar Kitarović i premijer Plenković.

Predsjednica ju nije primila

- O njegovoj nasilnosti pokušala je ispričati i predsjednici države. Prije nego što je u veljači ove godine došla otvoriti svoj ured u Požegi, poslala sam joj mail i zatražila da me primi na pet minuta. Htjela sam joj se povjeriti kao žena ženi, pa da zna kome pruža ruku. Nije me primila niti sam dobila ikakav odgovor. Nakon njenog odlaska iz Požege jednog mi je dana rekao da on odlučuje s kim će se predsjednica susresti, bilo mi je jasno da mu je netko rekao za moj mail. Još sam tri puta pisala mail, jedan HDZ-u i dva Andreju Plenkoviću.

“Predsjednici sam se htjela povjeriti kao žena ženi pa da zna kome pruža ruku”

Htjela sam ih upozoriti da Alojzije nije za funkciju za koju ga kandidiraju. Nažalost, nisu mi odgovorili. Ne znam kako Alojzija nije sram, laže i obmanjuje javnost. Želi do kraja odraditi mandat, gdje je njegov moral? Njemu je samo do plaće župana, koja nije mala, tri puta je veća od mirovine koju je imao dok nije postao župan, a ona je iznosila oko 5300 kuna - rekla je Mara. Priznala je na kraju i zbog čega je s cijelom pričom odlučila izaći u javnost.

'Za mene više nema života'

- Nemam se čega bojati, ja sam se pomirila da mi više nema života, jer ga ne živim u zadnje dvije godine. Samo me strah da ću na kraju ispasti crna ovca i da će on proći nekažnjeno. Ako se to dogodi, vjerujem da u Hrvatskoj više neće biti niti jedne žene koja će dići svoj glas protiv nasilja u obitelji jer znam da ima mnogo njih koje prolaze kroz sličnu katarzu kao ja - rekla je Mara Tomašević.

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević pretukao je suprugu, a ona je to prvi put odlučila ispričati u javnosti. Župana je osudila njegova stranka, HDZ, i raspustila je županijsku organizaciju u Požegi.

Tomašević je priznao da mu je brak već dugo u krizi, ali je rekao kako nikad nije udario ženu. S funkcije župana još nije odstupio niti je smijenjen. Tvrdi da su njegovi politički suparnici nagovorili njegovu suprugu da laže.

'Bilo je dana kad nisam imala što skuhati'

Mara Tomašević u braku je s Alojzom bila 37 godina. Tvrdi da im je u početku bilo prilično teško.

- Alojzije, a niti ja, nismo radili, bilo je to pred rat, imali smo troje djece. Nekad nisam imala što skuhati - priznala je žena.

Živjeli su kod Alojzovih roditelja. Mara tvrdi da mu je otac bio alkoholičar i da ih je sve maltretirao. Molila je muža da odu u svoj stan, pa su to i učinili. Nakon što je prvi put prije mjesec dana istupila u javnost s pričom da je muž zlostavlja, djeca su joj okrenula leđa.

- Napadaju me djeca, rodbina, prijatelji - rekla je Mara tad. Sad samo želi da suprug ne prođe nekažnjeno.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 463
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...