Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Tukića su optužili za ubojstvo bivše, a on nestao iz Hrvatske

Željko Tukić je u prosincu prošle godine prešao granicu Hrvatske, no policija nema podataka da se vratio natrag. Navodno je u Srbiji. Jedan od najvažnijih dokaza u istrazi ubojstva našla je bivša Miss Hrvatske

Foto: Miranda Cikotic/Pixsell
38 komentara

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je još u utorak 19. ožujka, pred Županijskim sudom u Splitu podignulo optužnicu protiv 66-godišnjeg Željka Tukića zbog ubojstva bivše supruge, liječnice Asje Tukić, no ni tjedan dana nakon toga okrivljeniku optužnica još nije uručena. Nitko naime, pa niti njegov odvjetnik Jadran Franceschi koji mu je dodjeljen po službenoj dužnosti, ne zna gdje je Tukić trenutačno.  

- S njim sam cijelo ovo vrijeme komunicirao preko e-maila. Posljednji sam mu poslao u petak, ali odgovor od njega još nisam dobio – kazao nam je odvjetnik Franceschi.

Tukić je inače rođen u Vukovaru, ima samo hrvatsko državljanstvo i nema imovine, a navodno se nalazi u Srbiji, javlja Slobodna Dalmacija. Tukić je u prosincu prošle godine prešao granicu Hrvatske, no policija nema podataka da se vratio natrag.  Navodno i Tukićevi poznanici, koji su ga prije viđali, govore da ga više ne vide na uobičajenim mjestima.  Joško Kapetanović, voditelj prenoćišta u Kaštel Gomilici kazao je da je Tukić bio dva tri mjeseca kod njih i da se ponašao besprijekorno, a onda je samo jednog dana bez riječi i pozdrava uzeo svoje stvari i otišao.

Ipak, iako je optužen da je bivšu ženu izbo nožem početkom kolovoza prošle godine u stanu u Trogiru, za Tukića se još ne može reći da je u bijegu jer, nakon što je u listopadu izašao iz pritvora, protiv njega nisu određene nikakve mjere opreza. Ispitani su svi svjedoci, te DORH ni po kojoj zakonskoj osnovi ne može više zatražiti ponovno određivanje pritvora. Tek ako se se Tukić ne bude pojavljivao na sudskim raspravama sudac može protiv njega zatražiti istražni zatvor. 

TROGIR Optužili ga zbog ubojstva bivše supruge u njenom stanu

Podsjetimo, Tukića tužiteljstvo tereti da je 6. kolovoza prošle godine od 10,35 do 10,50 sati u Trogiru u namjeru da usmrti bivšu suprugu, došao u stan na trećem katu znajući da je njegova žrtva unutra sama.  U optužnici se navodi da joj nožem zadao više ubodnih rana u leđa i prsni koš pri čemu joj je ozlijedio pluća, prsnu kost, srce, jetru i lijevu bubrežnu arteriju što je izazvao izljev krvi u prsište i trbušnu šupljinu. Od teških i po život opasnih ozljeda žrtva je preminula na mjestu zločina.

Prema onome što je izloženo u optužnici, Tukić se dobro potrudio da ga ne povežu s ubojstvom. Htio je da ulasku u stan netko svjedoči. Znao je, navodi se u optužnici, da će doći gosti i da osim njega i pokojne nitko nema ključ. Svjedokinja Anna B. navela je kako je Tukić stisnuo zvonce i ne čekajući stavio ključ u bravu. Drugi gosti zamijetili su da je bio nervozan i odsutan. Tukić je uhićen nedugo nakon sprovoda ubijene. Policija mu je srušila alibi jer su ga uočili na snimkama video nadzora trogirskog kolodvora i benzinske. Utvrđeno je i da je posljednji poziv ubijena uputila optuženom, i to u vrijeme kada se uputio prema zgradi s vrećicom u ruci.  

UBOJSTVO LIJEČNICE U TROGIRU Fani Čapalija je pomogla otkriti ubojicu: Na plaži našla tenisice

Jedan od najvažnijih dokaza u istrazi ubojstva pronašla je bivša Miss Hrvatske Fani Čapalija. Radi se o tenisicama koje su policiju odvele do osumnjičenika, bivšeg supruga ubijene. 

Foto: PIXSELL/kolaž

Čapalija živi u Arbaniji, nedaleko od njene kuće nalaze se apartmani Asje Tukić. Tukića je viđala u tim apartmanima, dolazio bi na biciklu. Tukića je vidjela i tog dana kada je ubijena Asja Tukić. Dva dana poslije na plaži ispod apartmana vidjela je tenisice i na njima čarape. Fotografirala ih je, a poslije predala čovjeku koji ih je stavio u vrećicu i odnio policiji. Ispostavilo se da se radi o tenisicama Diesel broj 45 i paru čarapa bijele boje veličine 39-42.  

Prilikom očevida u stanu u Trogiru u lokvi krvi nađen je otisak potplata obuće, a vještačenjem je zaključeno da tragovi vjerojatno potječu od desne tenisice Diesel, odnosno, da su napravljeni potplatima obuće istog tipa. Pregledane su i snimke video nadzora s kolodvora te je vještak zaključio da je Tukić nosio isti tip tenisica.  

OSUMNJIČEN ZA UBOJSTVO Ubijenoj ženi došao na pogreb i objavio poruku: 'Adio, voljena'

Tužiteljstvo smatra da je Tukić svjesno nosio tenisice većeg broja s planom da ga otisci ne povežu s njim, no čarape su bile u njegovoj veličini. Nosio je i bijelu kapu, koju je imao na odlasku iz Trogira, no svjedok koji ga je vidio na mostu, naveo je kako je nije imao. Očito je, navodi se u optužnici, kako je Tukić nosio kapu u Trogiru, kako bi prikrio lice zbog nadzornih kamera.

Možda vas zanima i ovo:
Message