Obavijesti

News

Komentari 1

Tunis planira velike promjene nakon bankrota Thomas Cooka

Tunis planira velike promjene nakon bankrota Thomas Cooka
1

Krah britanske turističke agencije Thomas Cook možda ne znači isto i za turizam Tunisa, ali ukazuje na to da bi se ključni gospodarski sektor trebao diverzificirati i odmaknuti od 'all-inclusive' ponude odmora na plaži

VIDEO

U zemlji u koju tri četvrtine turista dovode turistički operatori, kriza je potaknula da se počne razmišljati o tome da turistički sektor, koji čini oko sedam posto bruto domaćeg proizvoda, treba proširiti svoje horizonte.

Unatoč povećanju prihoda turista, sektor je i dalje krhak, a bankarski izvori procijenili su da je njegov dug prošle godine iznosio 1,5 milijardi dolara.

„To je model koji se počeo umarati”, rekao je stručnjak za turizam Hedi Hamdi, dodajući kako je potreban gladak prijelaz na novi model, uključujući atraktivne mogućnosti za mlađe generacije.

Od mogućnosti rezervacije niskobudžetnih letova i lokalnog prijevoza, do samostalnog pretraživanja smještaja i aktivnosti za odmor na internetu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tunis se još uvijek muči osigurati odmor turistima koji žele odmarati u samostalnom aranžmanu, a ne u onom organiziranom agencijskom.

Hotelijeri su zatražili da se s Europskom unijom konačno potpiše sporazum o otvorenom nebu kako bi se omogućilo da niskobudžetne zrakoplovne kompanije slijeću u Tunis.

Taj dogovor, koji se planira već nekoliko godina, smanjio bi ovisnost o letovima koje su angažirali turistički operatori.

No, to bi mogao biti i dvosjekli mač, upozorava Hamdi.

„To bi moglo rezultirati novom hegemonijom kompanija kao što su Expedia ili booking.com, koje također imaju stroge zahtjeve”, rekao je misleći na platforme za internetske rezervacije.

Turistički operateri ponovo su prošle godine počeli dovoditi posjetitelje u Tunis, nakon višegodišnje stanke povezane s napadom militanata na turiste na plaži u Sousseu i na posjetitelje Nacionalnog muzeja Bardo u glavnom gradu Tunisa, u kojima je stradalo ukupno 60 ljudi.

Turizam u Tunisu zapošljava 400 tisuća ljudi. Očekivalo se da će do kraja godine zabilježiti rekordnih devet milijuna posjetitelja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1