News

Komentari 1

Turist se onesvijestio u kanjonu Cetine: Spustili ga niz stijenu visine 15 metara i predali Hitnoj

Turist se onesvijestio u kanjonu Cetine: Spustili ga niz stijenu visine 15 metara i predali Hitnoj

Muškarac je šetao kanjonom Cetine s ostalim turistima, kad je pao u nesvijest. Sve je ukazivalo na epileptični napadaj, a ekipa GSS-a Makarska i Split, jedan član GSS-a Zadar i Zagreb spasili su mladića

Danas u 12.39 HGSS Stanica Split je dobila dojavu o potrebi spašavanja stranog državljanina iz kanjona Cetine. Osoba je iznenada doživjela epileptični napad pri kanjoningu, stoji u objavi na službenim stranicama GSS-a Split. 

-  Dobili smo dojavu da je muškarac pao u nesvijest. Krenuli smo mi, ekipa iz Splita, kolega iz GSS-a Zagreb i GSS-a Zadar. Kad smo došli, muškarac je bio pri svijesti ali je bio dezorijentiran, nije znao gdje je ni što se događa. Spustili smo ga niz stijenu visoku 15 metara i plovilom je prevezen do vozila hitne pomoći koje ga je čekalo - govori nam pročelnik GSS-a Makarska, Ante Kukavica. 

Muškarac se onesvijestio 200 metara iznad Crnog kotla (donji dio kanjona). Spašavatelji su na mjesto nesreće stigli u 14:02, a nakon prvog pregleda  popraćen je do izlaza na Crni kotao odakle je spušten i u 14:30 predan hitnoj pomoći. U ovoj združenoj akciji je sudjelovalo 9 makarskih, 11 splitskih gorskih spašavatelja i po jedan spašavatelj iz Zadra i Zagreba.

Najčitaniji članci