News

Komentari 54

Minutu prije tragedije u Egiptu turisti upozorili spasioce da ima morskih pasa: 'Smijali su se'

Minutu prije tragedije u Egiptu turisti upozorili spasioce da ima morskih pasa: 'Smijali su se'

Turisti koji su svjedočili ovom stravičnom napadu tvrde kako su samo 15 minuta prije napada na austrijanku Elisabeth upozorili spasioce na prisutnost morskih pasa. Tvrde da su se spasioci tome smijali

Spasioci na plaži su nam se smijali kada smo im rekli da smo u moru vidjeli morske pse, tvrde turisti koji su svjedočili stravičnom napadu morskog psa u egipatskom ljetovalištu Sahl Hasheesh na obalama Crvenog mora.

Podsjetimo, u subotu je u tom resortu morski pas napao i ubio 68-godišnju turistkinju iz Austrije Elisabeth S.

Samo nekoliko sati kasnije, egipatske vlasti objavile su kako su u moru pronašli tijelo još jedne žene, turistkinje iz Rumunjske, koja je dva dana ranije nestala iz svoje hotelske sobe.

Nisu reagirali na vrijeme

Ako se pokaže da su turisti zaista upozoravali službe na prisutnost morskih pasa, to bi značilo da lokalne vlasti nisu reagirale na vrijeme i nisu shvatile razinu opasnosti koju morski psi predstavljaju, prenosi Mirror.

Pretpostavlja se da su turistkinju iz Rumunjske morski psi napali i ubili dan ranije.

Turisti koji su svjedočili ovom stravičnom napadu tvrde kako su samo 15 minuta prije napada na austrijanku Elisabeth upozorili spasioce na prisutnost morskih pasa. Tvrde da su se spasioci na to sve samo nasmijali i odlučili ignorirati upozorenja kupača.

- U Sahl Hasheeshu nikada nije bilo morskih pasa niti će ih ikada biti - rekli su, navodno, spasioci zabrinutim kupačima.

Guverner Crvenog mora Amr Hanafi naredio je u petak zatvaranje svih plaža u tom području na tri dana nakon stravičnog napada.  Kako navode, tim stručnjaka radi na identificiranju uzroka i okolnosti napada i razloga ovakvog ponašanja morskog psa.

Najčitaniji članci