Obavijesti

News

Komentari 53

Turisti u Zagrebu ostave 200 eura, duplo više nego na obali

Turisti u Zagrebu ostave 200 eura, duplo više nego na obali
1

Turisti sve više troše u Hrvatskoj, a  dolaze nam najviše osobe u dobi između 30 i 50 godina koje prosječno zarađuju više od 3,5 tisuće eura, rekao je ministar Cappelli pozivajući se na rezultate istraživanja

VIDEO

Ministar turizma Gari Cappelli u srijedu je izrazio zadovoljstvo što hrvatski turizam nastavlja s rastom, pet posto je više dolazaka gostiju i porast je prihoda od devet posto, a posebno je istaknuo značaj 20-postotnog povećanja turističke potrošnje.  

Za oko 20 posto je narasla turistička potrošnja, a to su financijski pokazatelji koji pokreću turizam, izjavio je Cappelli u HTV-ovoj emisiji Tema dana komentirajući podatke Hrvatske narodne banke (HNB) o porastu prihoda od stranih turista u devet mjeseci ove godine za 769 milijuna eura.

Hrvatska je završila turističku godinu s 5 posto više turista i 2 do 3 posto više noćenja. To je ono što smo planirali i što smo stalno govorili da će se dogoditi, istaknuo je. 

Kao posebno značajno izdvojio je porast potrošnje, koja je  u 2019. narasla na 97 eura po turistu, u odnosu na 2017. kada je iznosila 79 eura.

Izmišljaju priredbe: Bandićevi pajdaši vrte lovu cijele godine
Izmišljaju priredbe: Bandićevi pajdaši vrte lovu cijele godine

Potrošnja je najviše porasla u hotelima koji su već došli na prosjek od 144 eura potrošnje, privatni smještaj je na 94 eura po gostu u prosjeku, dok je u kampovima potrošnja oko 62 eura.

 - Turisti sve više troše u Hrvatskoj, a  dolaze nam najviše osobe u dobi između 30 i 50 godina koje prosječno zarađuju više od 3,5 tisuće eura - rekao je ministar pozivajući se na rezultate istraživanja koje je prvi put provedeno na razini cijele Hrvatske.

U Zagrebu je prosječna potrošnja po gostu 200 eura i  značajno je veća nego na obali, što ministar objašnjava time da u glavni grad dolazi druga vrsta gostiju koji borave kraće, svega 2 do 3 dana.

U novoj 2020. godini ministar očekuje daljnji porast turističke potrošnje čemu bi trebala pridonijeti i Hrvatska turistička kartica na koju će poslodavci od danas moći radnicima uplaćivati maksimalno 2500 kuna namijenjenih za potrošnju u domaćem ugostiteljstvu i turizmu. Cappelli je uvjeren da će ona značajno povećati turistički promet naročito na kontinentu. Vrijedit će četiri godine, a poslodavac će, za uplaćeni iznos na karticu, biti rasterećen plaćanja bilo kakvih poreza.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...