News

Komentari 0

Turska poduljila program subvencioniranja plaća

Turska poduljila program subvencioniranja plaća

Radnici koji ne rade primat će dvije trećine izgubljene plaće do kraja lipnja, objavio je u srijedu predsjednik Recep Tayyip Erdogan, a prenijela državna novinska agencija Anadolu

Turska vlada produljila je zabranu otpuštanja radnika i porezne olakšice turizmu za još dva mjeseca kako bi pomogla ublažiti posljedice koje su izazvale restrikcije putovanja zbog širenja koronavirusne zaraze. 

Radnici koji ne rade primat će dvije trećine izgubljene plaće do kraja lipnja, objavio je u srijedu predsjednik Recep Tayyip Erdogan, a prenijela državna novinska agencija Anadolu.

U 2020. godini u vladin program potpora povezan sa skraćenim radnim vremenom bilo je uključeno više od 3,5 milijuna radnika, prema podacima vlade.

Ankara će odvojeno sektoru turizma omogućiti izuzeća od plaćanja poreza na dodanu vrijednost (PDV), rekao je Erdogan.

Mjere se nadovezuju na smanjenje državne potrošnje i porezna izuzeća za kompanije u ožujku.

U Turskoj je u pandemijskoj 2020. godini broj stranih gostiju potonuo za 70 posto zbog globalnih ograničenja putovanja, pokazuju službeni podaci. Prihodi od turizma pali su za 65 posto.

Novi udarac gospodarstvu zadala je Rusija obustavom zračnog prometa prema Turskoj do početka lipnja zbog dramatičnog rasta broja novozaraženih. Rusi su lani bili najbrojniji među stranim gostima u Turskoj.

Opstanak stotina turskih hotelijera naći će se pod znakom pitanja ako više zemalja obustavi letove u ovoj godini, rekao je za agenciju Dpa Ahmet Aras, gradonačelnik Bodruma, luksuznog turističkog odredišta na Egejskom moru.

Turistički resorti nastoje kompenzirati izostanak europskih gostiju ponudom različitih usluga koje bi trebale privući ponajprije ruske i arapske turiste, rekao je Aras.

Turska je od početka pandemije zabilježila ukupno 4,38 milijuna slučajeva zaraze koronavirusom i gotovo 37 tisuća preminulih od njezinih posljedica, podsjeća dpa.

Najčitaniji članci