Obavijesti

News

Komentari 9

Tursku zanimaju hrvatska iskustva oko povlačenja EU novca za sanaciju potresa

Tursku zanimaju hrvatska iskustva oko povlačenja EU novca za  sanaciju potresa

Potpredsjednik Vlade Davor Božinović izrazio je spremnost Hrvatske da Turskoj prenese svoja iskustva kao i da u komunikaciji s europskim institucijama aktivno doprinese rješenjima za novčanu pomoć EU Turskoj

VIDEO

Turska je zainteresirana za hrvatska iskustva oko povlačenja sredstva iz europskih fondova kako bi sanirala štete od potresa, istaknuo je na sastanku s hrvatskim potpredsjednikom vlade Davorom Božinovićem turski veleposlanik u Hrvatskoj Yavuz Selim Kiran, izvijestio je MUP.

U tom kontekstu je turski veleposlanik izrazio i zadovoljstvo jučerašnjom najavom predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen o organizaciji Međunarodne donatorske konferencije na kojoj će se prikupljati sredstva za pomoć Turskoj i Siriji, navode u priopćenju.

Curica iz Sirije provela 45 sati ispod ruševina uz mrtvu majku
Curica iz Sirije provela 45 sati ispod ruševina uz mrtvu majku

Potpredsjednik vlade i ministar unutarnjih poslova izrazio je spremnost Hrvatske da Turskoj prenese svoja iskustva kao i da u komunikaciji s europskim institucijama aktivno doprinese iznalaženju rješenja za financijsku pomoć Europske unije Turskoj.

Također, Božinović je tursku stranu pozvao na daljnju kontinuiranu koordinaciju s Ministarstvom unutarnjih poslova kako bi se što žurnije i u maksimalno mogućoj mjeri odgovorilo na eventualne daljnje potrebe kojima bi se umanjile posljedice ove katastrofe, priopćio je MUP.

FOTO Hrvatski spasioci tragaju za preživjelima nakon potresa u Turskoj: 'Naš tim se ne predaje'
FOTO Hrvatski spasioci tragaju za preživjelima nakon potresa u Turskoj: 'Naš tim se ne predaje'

Sastanak u MUP-u održan je nakon što su ravnatelj civilne zaštite Damir Trut i turski veleposlanik Kiran u jutarnjim satima zajednički iz Jastrebarskog ispratili sedam šlepera pomoći potresom pogođenim područjima Turske.

Veleposlanik Kiran je zahvalio na žurnom upućivanju spasilačkog tima iz Hrvatske te naglasio kako su i hrvatski spasioci doprinijeli naporima što je do danas spašeno 10.000 ljudi ispod ruševina, a samo u posljednja 24 sata njih stotinu, objavio je MUP.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku:  Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...
VELIKA PROGNOZA ZA VIKEND

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku: Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...

Zbog saharskog pijeska u višim slojevima atmosfere nebo će biti mutno žućkaste boje. Do sredine idućeg tjedna promjenljivo, red kiše. red sunca...

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja
ODSJEDNI KOD MINISTRA

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja

Prema podacima iz imovinske kartice koju je zadnji put mijenjao u veljači ove godine, ministar godišnje od najma ove vile zaradi 59.000 eura. Vila je već bukirana za cijelu sezonu sve do početka listopada
DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali
MALI IVAN JOŠ JE U BOLNICI

DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali

Dijete se i dalje nalazi u bolnici, a nakon otpusta iz bolnice, djetetu se priznaje usluga smještaja u adekvatnu udomiteljsku obitelj ili ustanovu socijalne skrbi - odgovorili su za 24sata iz Hrvatskog zavoda za socijalni rad.