Obavijesti

News

Komentari 29

'Tužan sam, spasio sam medu i zeku, ali naša kuća je uništena'

'Tužan sam, spasio sam medu i zeku, ali naša kuća je uništena'
16

Zbog vode na cestama još se ne može do naselja Gornji i Donji Kosinj, Selište i Rudinka. Sva naselja su dobila struju, agregati su odvezeni, a mještani tek počinju zbrajati štete...

VIDEO

Ovo je jako ružno. Tužan sam. Spasio sam najdraže igračke, medu i zeku, no kuća je uništena, a i ormar je uništen, tužno je rekao Marko (9) iz Lipova Polja.

Zajedno s majkom Anom (32) pregledava kuću kako bi vidjeli kolika je šteta nastala nakon zadnje poplave u Kosinjskoj dolini. Kuća im je bila okružena s četiri i pol metra vode. Iako se situacija s poplavama na tom području normalizirala, voda se sporo povlači i brojna su naselja još odsječena.

- Još nam je oko 60 centimetara vode u podrumu, a u njemu smo vidjeli i zmiju. Većinu stvari smo uspjeli spasiti i odnijeli smo je u staru kuću preko ceste gdje sad boravimo, no ponovno je mnogo toga uništeno. Na prvom katu je bilo 1,5 metara vode. Uništeni su laminat i ormar, stolarija je sva napuhnuta, a vidim da nam je i fasada uništena. Taman kad smo se smjestili i uredili kuću, zaredale su se ove poplave. Prije osam godina je poplava bila još gora - govori Ana dodajući kako im je teško jer u obitelji radi samo suprug, a puno je štete na kući. Zbog poplava učenici s ovog područja nisu bili tri tjedna u školi, a Marko bi u klupe trebao sjesti sljedećeg utorka u školi u Rudinku.

8
| Foto: Filip Hofer za Story Gourmet

- Grozno je bez škole, fale mi prijatelji i dosadno mi je - dodaje maleni Marko.

'Uništen nam je novi namještaj'

Zbog vode na cestama još se ne može do naselja Gornji i Donji Kosinj, Selište i Rudinka. Sva naselja su dobila struju, agregati su odvezeni, a mještani tek počinju zbrajati štete. Čiste i isušuju poplavljene kuće, bacaju uništene stvari...

- I kod mene je bilo 60 centimetara vode, morala sam izaći iz nje. Dvanaest dana smo boravili u staroj kući. Nešto smo namještaja podigli, no ostali namještaj je bio u vodi i većina njega je nabubrila. Nakon poplave 2010. godine kupili smo novu kuhinju te namještaj i aparate, ali sve je uništeno. Ovoga puta se voda kraće zadržala u kući, dva dana, pa je situacija malo bolja - rekla je Milica Škarić (84) iz Lipova Polja. Mještani Donjeg Kosinja još su odsječeni od svijeta, neki se još moraju služiti čamcima, dok se dio naselja može služiti okolnim cestama.

7
| Foto: Željko Hladika/24sata; Privatni album

Milena Vukašinović iz mjesta Uštice tijekom nadiranja vode u svojem je dvorištu i kući imala oko 20 centimetara vode. Ona se povukla krajem prošlog tjedna, no Milena i sinovi od tada nisu prestajali raditi.

- U siječnju smo taman okrečili i sad je ušla voda. Ali ne bojimo se posla, volimo raditi i sve ćemo popraviti - rekla je Milena.

U Jasenovcu se smirilo, ali neke ceste i dalje su neprohodne

Prošlo je više od tjedan dana od povijesnog vodostaja Save i nabujala rijeka pala je za metar visine. U Jasenovcu je stoga sad mirno. Mještani iz dvorišta čiste blato i lokve vode koja je probila svoj put ispod nasipa. Danima su se borili za svoje kuće, a vodu su konačno zaustavili vrećama s pijeskom te su koristili pumpe za izbacivanje vode. Sad i oni zbrajaju štetu, a ne mogu koristiti ni neke ceste jer su nakon poplave raspucale i potpuno su neupotrebljive.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...