Obavijesti

News

Komentari 228

Tužne snimke tigra na trajektu za Hvar: Putnici ga snimaju u tijesnom kavezu, okreće im leđa

Tužne snimke tigra na trajektu za Hvar: Putnici ga snimaju u tijesnom kavezu, okreće im leđa

U Jadroliniji nije bio prijavljen prijevoz životinje već osobnog vozila s prikolicom. Članovi posade nisu dužni pregledavati sadržaj prikolice, rekli su nam...

VIDEO

Na trajektu za Hvar danas se među putnicima našla i jedna divlja zvijer. Netko je u prikolici stavio tigra. Nakon što smo objavili vijesti i fotografiju, dobili smo i snimku životinje na trajektu. Dok je tigar mirno čekao dolazak na destinaciju u malom kavezu, šokirani putnici su ga gledali, a poneki i fotografirali. Smetala mu je bljeskalica fotoaparata pa im je odlučio okrenuti leđa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Podsjetimo, u vezi tog slučaja prvo smo kontaktirali Jadroliniju s obzirom da se ta prikolica nalazi u njihovom trajektu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- U Jadroliniji nije bio prijavljen prijevoz životinje već osobnog vozila s prikolicom. Članovi posade nisu dužni pregledavati sadržaj prikolice, ako nije prijavljen prijevoz opasnih tvari i sl., a kako bi provjerili poštuju li se svi sigurnosni protokoli - odgovorili su na upit iz Jadrolinije.

FOTO Tigar na trajektu za Hvar! Jadrolinija: 'Mi nismo dužni pregledavati sadržaj prikolice'
FOTO Tigar na trajektu za Hvar! Jadrolinija: 'Mi nismo dužni pregledavati sadržaj prikolice'

- Nije po pravilima da se tigar prevozi na taj način. Opet sve to ovisi radi li se o mladoj jedinki ili staroj - rekli su nam stručnjaci.

Kako nam je neslužbeno rečeno od upućenih u veterinarske propise, u prijevozu ove životinje nedvojbeno je prekršen čitav niz pravilnika i zakonskih propisa, pa i činjenica da za takvu vrstu prijevoza vozač treba imati posebnu licencu a prikolica posve sigurno nije primjerena niti je životinja osigurana od bijega. To nam je potvrdila i kompanija koja je prikolicu iznajmila. Aktivsti su u više navrata prijavljivali postojanje ilegalnog zoološkog vrta na otoku Hvaru, u kojem se životinje drže na krajnje neprimjeren način, ali veterinarske inspekcije i nadležne službe podnijele su tek prekršajne prijave protiv vlasnika koji, kako se čini, mimo svih zakona nastavlja s dovozom egzotičnih životinja na otok. 

Vlasnik zoološkog vrta nije odgovarao na upite novinara da li je tigar njegov.

Prijatelji životinja: Kad je nešto registrirano i legalizirano ne znači da je ujedno pravedno

- Scena tigra na trajektu simbolizira groznu stvarnost po pitanju zaštitite divljih životinja u Hrvatskoj jer Prijatelji životinja tvrde da je teško odrediti je li gore ako se radi o nelegalnoj radnji ili ako se radi o legalnoj radnji, onu uz podršku nadležnih institucija. Tigru zaista svejedno, a i za nas jednako sramotno - izjavljuju iz Udruge. Tigra bez obzira na destinaciju čeka psihičko zlostavljanje zatočeništvom, a na raspolaganju će imati 18 tisuća puta manje prostora nego što bi ga koristio u svojem prirodom okolišu, poručuju.

- Kad je nešto registrirano i legalizirano ne znači da je ujedno pravedno i moralno te da životinje ne pate. Svi zoološki vrtovi funkcioniraju na jednak način i s jednakim ciljem bez obzira na uvjete držanja - objašnjavaju Prijatelji životinja i dodaju da je kod svih prisutno prisilno zatočavanje divljih životinja, njihov uzgoj i trgovina, a sve u svrhu zarade, zabave ili nekog drugog razloga nevezanog za zaštitu životinja s kojom zoološki vrtovi nemaju veze.

Navode i da će pokrenuti nadležne institucije tražeći ih konkretnu reakciju, no, poručuju i da će "prema dosadašnjem iskustvu možda time i odmoći jadnom tigru čije će zatočavanje i patnja dobiti i službene papire".

Pokretanje videa...

Tigar na trajektu VIDEO
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 228
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag