Obavijesti

News

Komentari 107

'Tužno je. Josip se vraćao kući, imao je tri kćeri, bio je dobar'

'Tužno je. Josip se vraćao kući, imao je tri kćeri, bio je dobar'
5

Otac troje djece Josip (54) poginuo je nakon pada s motocikla na pružnom prijelazu u Suhopolju u četvrtak u 4.40 sati. Zabio se u spuštenu rampu i pao na tračnice, a tada je naišao i vlak

VIDEO

Spustio sam rampu, koja je bila osvijetljena, prije 4.30 sati, jer je za nekoliko minuta trebao proći putnički vlak koji iz Virovitice vozi preko Suhopolja za Daruvar. Nije bilo magle, vidljivost je bila dobra, a cesta suha. Dok sam zatvarao vrata kućice uz prugu, odjednom sam čuo tresak. Vidio sam da motocikl prelazi preko tračnica, a da je čovjek pao na kolosijek točno ispred vlaka, koji ga je udario.

Prepričao nam je, samo nekoliko sati nakon tragedije, još šokirani B. R., zaposlenik HŽ-a. Mirna noć se pretvorila u tragediju, a prizor koji je zatekao kad se okrenuo u trenutku glasnog udarca zauvijek će mu ostati urezan u sjećanje.

Suhopolje: Vozač mopeda pao pod vlak i poginuo

Naime, kako je policija izvijestila, vozač (54) mopeda dovezao se u noći na četvrtak oko 4.40 sati do pružnog prijelaza u Suhopolju, u Ulici Vladimira Nazora, ali se nije zaustavio. Zabio se u spuštenu rampu i od siline udarca pao na tračnice pruge, a moped se nastavio kretati. Nažalost, baš u tom trenutku je naišao vlak i udario ga. Nije mu bilo spasa, poginuo je na mjestu nesreće. Policija je nakon očevida izvijestila da vozač vlaka nije bio pod utjecajem alkohola. Josip, vozač mopeda virovitičkih registarskih oznaka, kaže nam još zaposlenik HŽ-a koji je tu noć radio, vozio je iz Suhopolja u smjeru Borova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Pretpostavljam da je prekasno uočio rampu i da se pokušao sagnuti. Nije bilo tragova kočenja, a udarac je bio toliko silan da je savinuo rampu - dodao je naš sugovornik.

Kako doznajemo, nastradali vozač, otac je tri kćeri, a te je večeri bio kod majke koja živi desetak kilometara od mjesta tragedije i u četvrtak u zoru vraćao se kući u virovitičko prigradsko naselje Milanovac.

Prije nekoliko mjeseci se vratio iz Finske, u koju je povremeno išao raditi jer mu skromna mirovina nije bila dostatna za život. Svi susjedi i oni koji su ga poznavali jučer su bili potreseni ovom tragedijom.

Suhopolje: Vozač mopeda pao pod vlak i poginuo

- Ne možemo doći cijeli dan k sebi od šoka. Ovo je baš tužno. Bio je jako vrijedan i dobar čovjek, nikad nije bilo problema s njim, a svima je uvijek htio pomoći - govore susjedi.

Dubravko Plavanjac (64), koji živi u kući do pruge, ispričao nam je kako se nekoliko minuta prije nesreće probudio. Čuo je dolazak vlaka, koji se oglasio sirenom, a potom i udarac. Odmah je izletio iz kuće. Zapanjeno je stajao i gledao u prugu.

- Izašao sam i vidio da se vlak zaustavio. Moped se zaustavio na suprotnoj rampi od one u koju je nesretni čovjek udario, a njegova kaciga je bila nekoliko metara dalje od pruge u polju - prepričao nam Plavanjac sekunde nakon ove strašne nesreće.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 107
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...