Obavijesti

News

Komentari 13

Tvrdili su da ne znaju gdje je Mladić, a plesao po svadbama

Tvrdili su da ne znaju gdje je Mladić, a plesao po svadbama
4

Dok je Haag čekao Mladićevo uhićenje i izručenje, on je plesao na svadbi. S njim je bio i Mirko Simić koji je do 2002. godine bio načelnik policije u Kalinovniku...

VIDEO

Članovi udruge "Istina-Kalinovnik 92" pogledali su snimke na kojima se vidi ratni zločinac Ratko Mladić kako pleše, zabavlja se i slobodno šeće dok je sud u Haagu čekali njegovo izručenje. Članovi udruge su zgroženi jer su na snimkama prepoznali i Mirka Simića koji je do 2002. godine bio načelnik policije u Kalinovniku. On je u ratu bio na rukovodećoj poziciji u policiji te je sve vrijeme štitio Mladića. Na snimkama su prepoznali i rođaka Duška Mladića i njegova sina Mirka. Oni žive u Kalinovniku pa članovi udruge vjeruju da je Mladić dolazio k njima. Mirko radi u MUP-u Republike Srpske. Uz Mladića je na snimci i njegov tjelohranitelj Branislav Puhalo. Uz Mladića su bili i Zoran Purković, koji je poslije rata bio visoki oficir Vojske Republike Srpske te Radoslav Banjanina koji je aktivni major Oružanih snaga BIH. U Kalinovniku je po nalogu Mladića ubijeno 150 Bošnjaka.

Mladić zvao vidovnjakinju: Što bi Amerika dala da vas ima

Ratko Mladić obratio se vidovnjakinji u studenom 1996. godine. Snimku koju su pronašli u njegovom beogradskom stanu, objavio je RTV Srbija. Raspitivao se za budućnost, a zanimalo ga je i kako kotira među političkim uglednicima u svijetu. Vidovnjakinja Ratka mu je predvidjela lijep i dug život te dodala da ga se cijeli svijet boji.

- Što bi Amerika dala da ima vas. Cijeli svijet se doslovno, glupo je reći boji, ali cijeli svijet na izvjestan način, kada se kaže, znaš, onaj čovjek, znači da taj čovjek stvarno nešto vrijedi, treba ga se i bojati i uvažavati - čuje se na snimci. Vidovita Ratka analizirala je i Daytonski sporazum kojeg je doživjela kao prijetnju.

- Gospodo Balkanci, imate do 24 sata da riješite stanje i da se potpiše to što je u Daytonu dano kao prijedlog, inače će šest tisuća zrakoplova nadletjeti vaše nebo iz svih smjerova - zaključila je.

Prostitutke su dolazile u vojarne

U ratnim dnevnicima Ratka Mladića ne piše ništa o logorima, o masovnim stratištima i ubojstvima u Srebrenici. No mogu se naći informacije o ratnim profiterima u Tesliću, o komandantima u Doboju, samozvanim policijskim načelnicima u Petrovu, o tome tko je krao naftu, pljačkao muslimanske kuće, tko se u ratu obogatio, o sklonostima podčinjenih komandanata, o dezerterima, o prostitutkama koje su dolazile u vojarne... Sadržaje dnevnika je netko iskopirao, a u Srbiji su se nudili na javnoj dražbi. Dnevnici su pisani različitim rukopisima. Dnevnike su predali glavnom tužitelju suda u Haagu Sergeu Brammertzu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući
Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...