Obavijesti

News

Komentari 64

"Napustio si Sabor jer ti je bilo obećano mjesto šefa klinike"

"Napustio si Sabor jer ti je bilo obećano mjesto šefa klinike"
9

Ponovo se sučeljavaju četvorica kandidata za predsjednika Milan Kujundžić, Darko Milinović, Domagoj Milošević i Prgomet. Sudjelovanje su odbili Kosor i Karamarko

VIDEO

"Predsjednik HDZ-a - budući premijer" bila je tema drugog sučeljavanja predsjedničkih kandidata HDZ-a, u organizaciji Večernjeg lista, Media servisa i 24 sata TV-a. Četvorica protukandidata - Darko Milinović, Domagoj Ivan Milošević, Milan Kujundžić i Drago Prgomet, iznosila su svoje stavove o nizu političkih, društvenih i gospodarskih pitanja iz zamišljenog "premijerskog" kuta.

Na početku je bilo riječi i o udruživanju snaga kandidata. Milinović smatra da je najjači kandidat te da je jasno zašto su "oštrice" okrenute prema njemu. Ustvrdio da je gradnja “bloka” Kujundžić-Prgomet usmjerena na podjelu, a njegov je program za stranku. 

- Nismo stvorili pakt radi paktiranja nego smo nova lica s kojima HDZ ima šansu za pobjedničku budućnost - rekao je Prgomet. Izdvojio je Karamarka iz "starog vodstva, koje je upropastilo HDZ", jer zadnjih 8 do 10 godina nije bio u stranačkom vrhu, premda jedan od osnivača HDZ-a.

Milinović je rekao kako je Prgometa u Nacionalno vijeće instalirao doajen stranke Vladimir Šeks i to telefonski. 

- Nisam postavljen telefonski, a podsjećam da sam u pola mandata, 2003., napustio mjesto zastupnika u Saboru RH jer sam shvatio da smo tek paravan za donošenje nedemokratskih odluka - kazao je Prgomet.

Milinović mu je predbacio:

- Recimo istinu, napustio si Sabor jer ti je obećano mjesto predstojnika klinike. Mogao si opet doći u Sabor kao četvrti na listi u 11. jedinici.

Potom se "zakačio" i s Kujundžićem oko toga je li ovaj izgubio i na izborima za predsjednika svog ogranka ili je Kujundžić sam zamolio da izaberu drugog, s obzirom na to da je već bio prošao na izborni sabor kao izaslanik.

Svađu je prekinuo Domagoj Milošević rekavši kako su svi kandidati ujedinjeni u tri stvari - stvoriti modernu demokršćansku stranku, demokratizirati je i stvoriti pobjednički duh. 

- Neka izaslanici izaberu tko je najuvjerljiviji - rekao je Milošević.

"HDZ ne treba biti osuđen za Fimi mediju"

Svi protukandidati su se složili da HDZ ne može biti osuđen za Fimi mediju niti je članstvo imalo veze s tim. Treba procesuirati pojedince, smatra Milošević. Kujundžić kaže da oni koji su bili uz Sanadera moraju otići i da treba pustiti nove ljude.

"Milanović se skriva, Vladu vodi Čačić"

- Lijeva je Vlada nespremna preuzela vlast, a sad vuku poteze koji Hrvatsku vode u pogrešnom smjeru - rekao je Milošević. Prgomet smatra da Vlada gubi na kredibilitetu, a Prgomet kaže da se radi o "fenomenu" s obzirom da pola ministara nema nikakvu biografiju. Milinović ipak ističe da ne treba podcjenjivati utjecaj krize, ali zamjera premijeru Milanoviću "skrivačko" ponašanje. Svi su se složili da Vladu zapravo vodi Radimir Čačić.

Obrušili su se na Željka Jovanovića čije ponašanje smatraju neakademskim i ispod političke kulture. 

Prgomet i Kujundžić nisu mogu odabrati najboljeg i najlošije ministra dok su se Milanović i Milošević složili da je Vrdoljak najbolji, a Jovanović najlošiji.

Milinović je već sada spreman sjesti s Vladom i poduprijeti pet gospodarskih projekata "ako nas to izvuče iz krize"

Kandidati se slažu da je Ivo Josipović bolji izbor od Stipe Mesića. Zajednički osuđuju što je Sabor ukinuo pokroviteljstvo komemoracije na Bleiburgu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije