Obavijesti

News

Komentari 12

U Austriji lutrija za cijepljenje: Dijele kabriolet, Hyundai, Golf

U Austriji lutrija za cijepljenje: Dijele kabriolet, Hyundai, Golf

Kako bismo cijepljenje učinili još privlačnijim, osmislili smo nešto posebno u Gradišću. Ovom lutrijom ostvarit ćemo dodatan poticaj na cijepljenje, rekao je guverner Hans Peter Doskozil

VIDEO

Guverner austrijske savezne države Gradišće, Hans Peter Doskozil je prezentirao svoju taktiku za motiviranje građana na cijepljenje. Riječ je o lutriji na kojoj možete sudjelovati ukoliko se cijepite i sveukupan broj novo imuniziranih osoba u dva mjeseca pređe 10 tisuća.

Nude se tisuće nagrada

U bubnju se nalaze tri automobila: Golf GTI, mini kabriolet i Hyundai Ionic 5 na električni pogon. Između ostalih 1.000 nagrada tu je i 15-ak e-bicikala, ulaznice za utakmice, godišnji odmori, bonovi za restorane, hotele i wellness. Moguće je osvojiti i mobitele, slušalice i tablete. Sudjelovati mogu svi koji su cijepljeni i žive u Gradišću. Registracija se vrši putem web stranice www.burgenlandimpft.at.

-  Kako bismo cijepljenje učinili još privlačnijim, osmislili smo nešto posebno u Gradišću. Ovom lutrijom ostvarit ćemo dodatan poticaj na cijepljenje – rekao je guverner Hans Peter Doskozil danas u Eisenstadtu.

Austrija želi zaštiti necijepljene: Od jeseni samo za njih planiraju uvesti djelomični lockdown
Austrija želi zaštiti necijepljene: Od jeseni samo za njih planiraju uvesti djelomični lockdown

Sa 77% cijepljenog stanovništva, Gradišće ima najveću stopu cijepljenja od svih saveznih država u Austriji. Međutim, guverner Doskozil je rekao kako žele od korona virusa cijepljenjem zaštititi još 10.000 do 11. studenoga i na taj način povećati kvotu na preko 80% imuniziranog stanovništva. Ukoliko se postigne taj cilj, čelnik Gradišća očekuje da će savezna vlada ukinuti sve mjere za tu pokrajinu prema uzoru na danski model.

- Dodatnim cijepljenjem dodatnih 10.000 osoba, zemlja će uštedjeti dva milijuna eura. Krevet za intenzivnu njegu korona pacijenta košta 3.600 eura dnevno. Uz prosječno vrijeme korištenja od 21 dan, mogli ste kupiti dva automobila poput onih koje poklanjamo. To još ne uzima u obzir troškove karantene i rezultirajući gospodarski utjecaj na javni sektor – kaže Doskozil.

'Uzor nam je Danska'

Iako se broj jedinica intenzivne njege u Austriji povećao za 260 posto u posljednja četiri tjedna, u Gradišću to nije bio slučaj i iznosio je nula. Guverner Gradišća misli se taj pozitivan razvoj treba zadržati uz strogo poštivanje i kontrolu pravila 3G, osobito u gastronomiji, turizmu i na društvenim događajima.

Kurzova Vlada sprema najavu novih mjera: Bez potvrde o cjepivu nećete moći ni na kavu
Kurzova Vlada sprema najavu novih mjera: Bez potvrde o cjepivu nećete moći ni na kavu

- Ako dosegnemo ovaj broj, želimo se zahvaliti Gradišćanima na njihovoj solidarnosti i suradnji s lutrijom. S druge strane, iznijet ću i političku tvrdnju da Gradišće neće sudjelovati u još jednom lock downu. Uz odgovarajuće mjere, kao i uz lutriju cijepljenja, bit će moguće približiti se imunitetu krda i povući trenutna ograničenja – rekao je Hans Peter Doskozil ističući kako im je uzor Danska. Naime, kao rezultat visoke stope cijepljenja Danska je već ukinula ograničenja koja su bila uvedena za sprečavanje širenja koronavirusa.

Prijava na lutriju započinje 11. rujna i moguća je do 11. studenog 2021. godine. Lutrije neće biti ukoliko se u tom vremenskom periodu ne postigne dodatnih 10.000 cijepljenja. Putem stranice burgenlandimpft.at.mogu se pratiti brojevi cijepljenih osoba. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.