News

Komentari 94

U azilu je ubila čak 46 pasa: Ubrizgavala im je otrov u krv

U azilu je ubila čak  46 pasa: Ubrizgavala im je otrov u krv

U četvrtak je počelo suđenje Brankici Crosetti (61) koja je u prosincu 2013. ubila 46 pasa sredstvom za eutanaziju. Tvrdi da nije kriva, a prijeti joj do pet godina zatvora

Punih sedam sati Brankica Crosetti (61) uspavljivala je pse u svom privatnom azilu u Blatu kraj Zagreba. Injekcijama im je ubrizgavala sredstvo za eutanaziju. Psi su ugibali u mukama.

U četvrtak joj je u Zagrebu počelo suđenje za mučenje i ubojstvo 46 pasa. Rekla je da nije kriva. Susjedi su otkrili stravičan zločin u prosincu lani. Inače su navikli na lavež, a kad su došli do azila, šokirali su se. Strvine su bile posvuda. Ubila je rotvajlera, njemačkog ovčara, tri boksera, šarplaninca i desetke mješanaca...

Policija je kod nje pronašla injekcije i sedam bočica sredstva za eutanaziju koje je ubrizgala u životinje.

Za ubojstvo pasa Brankica bi mogla dobiti i do pet godina zatvora. Njezin odvjetnik tvrdi da je ovakva optužnica neutemeljena. Tvrdi da je Državno odvjetništvo ubojstva opisalo kao 46 pojedinačnih kaznenih djela, a ne kao jedno, za što bi joj prijetila kazna od godine dana zatvora. Dodao je i da vlasnici udruga mogu eutanazirati pse ako ih u 60 dana ne udome.

Svi psi bili su čipirani i cijepljeni, a ona je tvrdila da se o njima više nije mogla financijski brinuti. Ubrzo nakon toga se navodno pokušala i ubiti. Zbog toga je njen odvjetnik u srijedu tražio i psihološko vještačenje da se utvrdi je li u trenutku mučkih ubojstava bila neubrojiva. Sljedeće ročište je u svibnju kad će ispitati sve svjedoke.

Pomogao joj je vlasnik uzgajivačnice

Nenad Dekanić (57), vlasnik uzgajivačnice iz Svete Nedelje, navodno je Brankici pomogao nabaviti smrtonosni otrov za eutanaziju kojim smiju baratati samo veterinari, a može se kupiti pod određenim uvjetima i u veterinarskim ljekarnama. Riječ je o otopini T61. I on je u četvrtak na početku saslušanja rekao da se ne osjeća krivim jer se sam prijavio policiji i detaljno im je opisao cijeli događaj.

Najčitaniji članci