Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
57 komentara

Ured predsjednika ima kuću, šumu i vinograd u Samoboru

DUUDI je u Banskim dvorima predstavio registar državne imovine. U njemu je objavljeno kako je Ured predsjednika, osim rezidencije, i vlasnik drugih nekretnina

Patrik Macek/Pixsell
Foto: Patrik Macek/Pixsell
57 komentara

Predstavnici Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom na konferenciji za novinare predstavili su u srijedu  jedinstveni registar državne imovine

U Banskim dvorima predstavljen je povijesni pregled registra, značaj i vrijednost prvog javno dostupnog registra imovine. Također, predstavnici DUUDI-ja govorili su i o planovima za budućnost. 

Od ukupno 382.628 nekretnina njih 348.840 je u čistom vlasništvu Hrvatske. U ostalima je država suvlasnik.  Nisu radili statistiku o tome u kojih županiji je najviše ili najmanje nekretnina, ali Mladen Pejnović kaže kako se to lako može filtrirati u registru. 

- Pitanje Bjelolasice je prvo neuspjeh našeg sporta, pa onda turističkog sektora. Nakon ta dva neuspjeha postavlja se samo pitanje države, što je činila - rekao je Pejnović. 

Pejnović: Imunološki zavod je medicinski, poslovni i državni neuspjeh

Za usporedbu je dao i Imunološki zavod.  

- Prije svega je to medicinski, pa poslovni, a onda i državni neuspjeh - dodao je Pejnović te zaključio kako inzistiraju na tome da korisnici preuzimaju odgovornost za korištenje imovine.  

Ostoji: Dokazat ćemo da država može biti dobar gospodar 

- Apsolutni cilj je da se vrijedna imovina stavi u funkciju. Sređujemo te stvari i vjerujem da ćemo dokazati da država može biti dobar gospodar - rekao je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić

- Kod poslovnih prostora imamo jedan broj korisnika koje su civilne udruge.  Što se tiče stanova, u prosincu smo predali 340 praznih stanova ministarstvu građevinarstva. Znate da se ide u realizaciju iznajmljivanja. Dio stanova u lošem je stanju. Neće se moći odmah iznajmljivati. Ti bi morali u prodaju. Dio stanova su službeni stanovi, a neki su predani Ministarstvu socijalne politike ili Ministarstvu regionalnog razvoja. Posebna grupa su stanovi u suvlasništvu - rekao je Pejnović. 

Inače, oko 8000 stanova je Ministarstvo dalo braniteljima ili civilnim žrtvama.

Hrvatska je prema vrijednosti državne imovine u rangu najrazvijenijih europskih zemalja, na visokom petom mjestu, odmah iz Norveške, Finske, Islanda i Švedske. No, od svoje imovine država ima malo koristi, za razliku od Norveške, koja 11 posto BDP-a uzima upravo iz državne imovine. 

Ured predsjednika posjeduje i nekretninu u Samoboru

U Registru državne imovine je objavljeno kako Ured predsjednika Ive Josipovića, osim rezidencije na Pantovčaku 241, posjeduje i druge nekretnine, među kojima i parkove, livade i voćnjake. 

Na adresi Griznik bb u Samoboru Ured predsjednika je prijavio stambeni objekt uz koji su livada, šuma i vinograd. 

Na popisu stoji da je u vlasništvu Ureda predsjednika još i poslovni i stambeni prostor na adresi Pantovčak 281, kojeg koristi 'tijelo državne uprave', piše Večernji list

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message