Obavijesti

News

Komentari 2

U biznis su ove žene krenule od nule, natjerane nuždom...

U biznis su ove  žene krenule od nule, natjerane nuždom...
1

U Bjelovarsko – bilogorskoj županiji žene sve više participiraju u gospodarstvu županije, a žene poduzetnice i članice Uprava su zastupljene u rekordnom broju u odnosu na ostale sredine.

VIDEO

Usklopu brojnih projekata koje je prije jednog desetljeća pokrenuo Bjelovarski list, ove godine su u povodu Dana žena organizirali okrugli stol posvećen ženama poduzetnicama. 

Inače, u bjelovarsko – bilogorskoj županiji, kako je istakao župan Damir Bajs, žene sve više participiraju u gospodarstvu županije koje je među najpropulzivnijim županijama u zemlji, a žene poduzetnice i članice Uprava su zatupljene u rekordnom broju u odnosu na ostale sredine. Na Prvoj večeri predstavljeno je 10 žena s područja županije koje su govorile o počecima u privatnom poduzetništvu. Uvod u ovu jedinstvenu večer koja je imala i svoj glazbeni dio, odradila je Slavica Trgovac Matan, glavna urednica tjednika. 

zene

Uglavnom sve su krenule gotovo od nule i natjerane nuždom, osim Marijana Radičević, koja već 20 godina na čelu Poduzeća za ceste, koje je obiteljska tvrtka čiji su vlasnici do nje „došli“ privatizacijom bivšeg društvenog poduzeća. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
zene

Za razliku od Marijane Radičević, Kristina Boltiš, vlasnica Gradnja Investa koji je prošlu godinu završio s prometom od 24 milijuna bez PDV, je krenula iz malog stana s 28 tisuća kuna. Ona se našla u djelatnosti koja se smatra tipično muškom – prodaji građevinskog materijala. 

zene

- Ekonomski oporavak koji je na području Bjelovarsko-bilogorske županije započeo 2015. godine svakako je olakšao poslovanje tvrtki u građevinskom sektoru, a kako vrijeme prolazi, tako su i narudžbe sve veće pa je sada razdoblje "mirne plovidbe" – kazala je Boltiš. 

Tajana Kesić-Šapić primjer je osobe koja je podjednako uspješna u privatnom i javnom sektoru. Zajedno sa suprugom Sašom u Purićanima pored Bjelovara među prvima je krenula u tada prilično neistražene vode kontinentalnog turizma, a uskoro su otvorili i prvi kontinentalni kamp u ovom dijelu Hrvatske. Svojedobno je bila u Ministarstvu gospodarstva te sudjelovala i u pregovorima za ulazak Hrvatske u EU u kategorijama Tržišnog natjecanja i Industrijske politike i poduzetništva. 
Ružica Sabljo i njezin suprug su po povratku iz inozemstva 2003. godine pokrenuli vlastiti posao kroz Parkete Sabljo. Da bi se širili i u druge djelatnosti. 

zene

Čazmanka Jadranka Piršljin na čelu je obiteljskog obrta za proizvodnju metalne i gumene galanterije i vulkanizerske usluge već deset godina. Obrt koji je pokrenuo njezin otac prije četiri desetljeća, Jadranka Piršljin uvela je u 21. stoljeće i od njega napravila jedno od najprepoznatljivijih poduzeća u Čazmi. 

zene

U netipičnoj djelatnosti u ponudi imaju proizvodnju za drvnu, tekstilnu, naftnu, prehrambenu, mesnu, mlinsku, papirnu i ostale industrije, a posebno i veliku ponudu artikala za poljoprivredne strojeve.

zene

O svojim iskustvima još su uz Marinu Fuks, Obrt za usluge i čišćenje MULTISERVIS govorile i Friderika Unger, diplomirana inženjerka šumarstva koja ima radionu za obradu drveta. 

Daruvarčanka Maja Sacher, koja je u poduzetništvu već dva desetljeća, a bavi se proizvodnjom lješnjakovog ulja.

zene

Godišnje na tržište plasira oko šest tona pri čemu u potpunosti snabdijeva sa 600 kilograma dok ostalo plasira u izvoz. 

Kata Kapelac, iznosila je iskustva iz ugostiteljske, a Renata Platiša iz tipično muškog „biznisa“ , otkupom sekundarnih sirovina i neopasnog metalnog otpada. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Ako osam zastupnika manjina ostane jedinstveno, HDZ ne može do većine s Domovinskim
NOVI PROBLEMI U PREGOVORIMA

Ako osam zastupnika manjina ostane jedinstveno, HDZ ne može do većine s Domovinskim

Osam manjinskih zastupnika želi s Andrejom Plenkovićem, ali micanje 3 zastupnika SDSS-a je uvjet Domovinskog pokreta. Bez podrške i ostalih pet, HDZ ne može do većine. A bez manjina gubi i dva HSLS-ova glasa...
Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti