Nakon domjenka u petrinjskoj tvrtki NIL-Ž, u petak je 24 ljudi završilo u sisačkoj bolnici zbog trovanja hranom. Uzorke restanog krumpira i mesa poslali su na analizu koja bi trebala biti gotova u subotu
U bolnici završilo 24 ljudi: Na domjenku se otrovali hranom!
Čak 24 ljudi završilo je u bolnici nakon što su se u petak otrovali hranom na domjenku u petrinjskoj tvrtki NIL-Ž.
POGLEDAJTE VIDEO
Petrinja: 24 djelatnika jedne petrinjske tvrtke završilo sinoć u bolnici zbog trovanja hranom na proslavi šefovog rođendana Više na http://bit.ly/2jB6NRi Reporterka: Paula Osojnik
Posted by 24sata on Saturday, December 9, 2017
Kako javlja Portal53, na domjenku je bilo 97 ljudi, radnika i prijatelja tvrtke iz Hrvatske, ali i BiH. Jeli su pečeno meso i restani krumpir, a u poslijepodnevnim satima iz tvrtke su počele stizati obavijesti o sve većem broju ljudi koji su nakon domjenka završili u bolnici.
- Svi pacijenti su zaprimljeni zbog istog izvora hrane. Svi su zbrinuti i sada su dobro. Jutros su otpušteni kućama, osim starijeg gospodina koji je dijabetičar, ali kroz dan bi i njega trebali pustiti kući - rekla nam je Tonka Jozić-Novinc, infektologinja Opće bolnice Dr. Ivo Pedišić u Sisku.
Sanitarna inspekcija i Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije kažu da su uzeli uzorke restanog krumpira i pečenog mesa te ih poslali na analizu, a rezultati bi trebali biti poznati do kraja vikenda.
U priopćenju kompanije navodi se da je hranu osigurala tvrtka registrirana za usluge cateringa te da "ima sve potrebne sanitarne uvjete i dozvole za pripremu i posluživanje hrane“.