News

Komentari 11

U Brazilu pada snijeg! Više od četrdeset gradova je pod ledom

U Brazilu pada snijeg! Više od četrdeset gradova je pod ledom

Više od 40 gradova u brazilskoj državi Rio Grande do Sul je pod ledom, a u najmanje 33 općine pao je snijeg. Ljudi su izašli na ulice kako bi uživali u 'zimskoj idili'

U nekim regijama u Brazilu su zabilježene najniže temperature u posljednjih 65 godina.

Više od 40 gradova u državi Rio Grande do Sul je pod ledom, a u najmanje 33 općine pao je snijeg, izvijestila je meteorološka tvrtka Somar Meteorologija. 

Val hladnoga zraka kreće prema sjeveru Brazila. Polarna zračna masa trebala bi se danas kretati iznad Sao Paula i Minas Geraisa, donoseći tako niske temperature. Meteorološkoj tvrtki MetSul piše da su vjetrovi u gradu Sao Francisco de Paula dosegli čak 80 kilometara na sat, što nije često u Brazilu. 

- Gotovo i da ne osjećate hladnoću zbog uzbuđenja oko snijega. Čudesan je, čudesan - rekao je građanin Cambara do Sula Joselaine da Silva Marques za TV Globo.  Meteorolozi kažu da su hladne zračne mase uobičajene u ovo doba godine, no intenzitet i učestalost ovih pojava su se promijenile zbog klimatskih promjena. 

Meteorolozi iz različitih agencija su već prije najavili dolazak jake polarne zračne mase u što bi trebalo uzrokovati povijesni pad temperatura diljem Brazila, a sve bi moglo potrajati do početka osmog mjeseca.

 

POGLEDAJTE VIDEO: