News

Komentari 5

U buktinji na Mirogoju zamalo ostala bez kontejnera koji joj je novi dom: 'Nikome to ne želim'

U buktinji na Mirogoju zamalo ostala bez kontejnera koji joj je novi dom: 'Nikome to ne želim'

Nedaleko Mirogoja u rasadniku borova planuo je požar koji je gasilo 12 vatrogasaca s pet vozila. Brzom intervencijom vatrogasaca spašen je kontejner susjede koja je kuću izgubila u potresu

Veliki požar izbio je u utorak na zagrebačkom Mirogoju. Gorjela je drvena baraka, a planuli su i borovi i palete u rasadniku borova samo "dva čempresa dalje" od kontejnera kojeg susjeda s adresom u Aleji Hermanna Bollea, naziva svojim domom.

- Čula sam pucketanje, izašla sam  iz kontejnera da bih ugledala kako gore borovi. Sam Bog mi je dao snage da iznesem dokumente i najvažnije, plinske boce iz kontejnera. Jutros sam primila injekciju, uklještilo me u kičmi, dobro pa sam uopće imala snage podići taj teret - govori susjeda i dodaje kako se grije na plin. Od rasadnika borova dijeli je tek ograda.

POGLEDAJTE VIDEO

- Dva čempresa su dijelila požar i moj kontejner - rekla nam je. Iza ograde iza kontejnera se nalazi drvena baraka, a vatrogasci su morali rezati žicu da bi joj bliže pristupili.

Naime, susjeda je odrasla u Aleji, u starijoj kući koja je stradala u velikom potresu 22. ožujka. Živi sama, a u utorak joj je u pomoć priskočio sin. Zimu će, prema svemu sudeći, provesti u kontejneru za kojeg se nada kako nije oštećen. Oko 19 sati sin je već uspio vratiti neke stvari nazad u njen skučeni životni prostor.

- Ne daj Bože ikome - rekla je starija žena. Kada je čula pucketanje dozvala jE susjeda koji je pozvao vatrogasce. I ona je pozvala 112, a do tada je hitna služba već zaprimila dojavu o požaru.

- Nikome ne bih poželjela taj strah - kaže. Kaže kako se u rasadniku već godinama prodaju borovi u vrijeme božićnih blagdana.

S požarom na Mirogoju borilo se 12 vatrogasaca s pet vatrogasnih vozila. Vatrogasci su dojavu dobili oko 18.20 sati, a do 19 sati je buktinja stavljena pod kontrolu. Očevidom će se utvrditi zbog čega je u baraci izbio požar.

Najčitaniji članci