News

Komentari 0

U Dnevnoj bolnici Metković u tri mjeseca pregledali 1.150 pacijenata iz doline Neretve

U Dnevnoj bolnici Metković u tri mjeseca pregledali 1.150 pacijenata iz doline Neretve

Gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan istaknuo je da se otvaranje Dnevne bolnice pokazalo opravdanim i potrebnim

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić izjavio je u petak u Metkoviću kako je u tamošnjoj Dnevnoj bolnici od otvaranja 12. prosinca 2022. pregledano 1.150 pacijenata iz doline Neretve i da je to najbolja poruka onima koji su sumnjali u uspješnost i opravdanost njezina otvaranja.

Dobroslavić je tijekom obilaska Dnevne bolnice rekao kako to potvrđuje da projekt funkcionira onako kako je zamišljeno i da je cilj postignut.

Gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan istaknuo je da se otvaranje Dnevne bolnice pokazalo opravdanim i potrebnim, jer je stanovništvu doline Neretve lakše doći na pregled u Metković nego putovati u Dubrovnik.

- Grad Metković brine o zdravstvenoj zaštiti naših sugrađana i kontinuirano radimo na poboljšanju zdravstvene zaštite, pa i kroz proračun svake godine izdvajamo 500 tisuća kuna, a tako ćemo nastaviti i dalje- rekao je Milan.

Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić izjavio je kako se u Dnevnoj bolnici dnevno pregleda oko petnaest pacijenata, kad je u ambulantama dva ili više specijalista.

- To je otprilike i broj obrađenih pacijenata i kod specijalista u dubrovačkoj bolnici. Dakle, 1.150 pregledanih pacijenata, 60 malih kirurških zahvata i mi smo uhvatili ritam koji je održiv, a u skladu s kadrovskim kapacitetom dubrovačke bolnice. Nama je održivost Dnevne bolnice u Metkoviću najvažnija, pa nekim danima u tjednu imamo i po dva specijalista- rekao je Bekić.

U Dnevnoj bolnici Metković otvorene su ambulante za internu medicinu, kardiologiju, vaskularnu, torako-vaskularnu i plastičnu kirurgija, traumatologiju, ortopediju, psihijatriju i dermatologiju, a ravnatelj Bekić istaknuo je kako je želja dovesti i anesteziologa, kako bi se u Metkoviću radili i predoperativni anesteziološki pregledi.

 

 

Najčitaniji članci