Obavijesti

News

Komentari 76

U Domu zdravlja Zagreb zapad izdavali su lažne covid potvrde

U Domu zdravlja Zagreb zapad izdavali su lažne covid potvrde

U tijeku je kriminalističko istraživanje nad još dvije osobe koje su na identičan način ishodovale EU digitalne COVID potvrde

VIDEO

Policija provodi istragu nad šest ljudi starih 34, 39, 37, 68, 59 i 30 godina. Sumnjaju da su počinili kaznena djea „Krivotvorenje isprava“, „“Krivotvorenje isprava“ pomaganjem i „Zlouporaba položaja i ovlasti“.
 
- Naime, utvrđena je sumnja da je 34-godišnjak s ciljem pribavljanja važeće EU digitalne COVID potvrde, iako je bilo svjestan i znao da na nju nema pravo, tijekom listopada 2021. godine u dogovoru i uz pomoć navedene zasad nepoznate muške osobe koja može izraditi važeću EU digitalnu COVID potvrdu, predao svoje osobne podatke za njenu izradu te određeni novčani iznos 30-godišnjem zaposleniku medicinske ustanove u Zagrebu koji je ovlašten unositi podatke o cijepljenju osoba u sustav.  Iako je znao i bio svjestan činjenice da osumnjičeni nije cijepljen, zdravstveni zaposlenik iskoristio je svoju ovlast te unio u sustav netočan podatak o cijepljenosti 34-godišnjaka, na temelju čega mu je izrađena COVID potvrda koju je potom i preuzeo - objavio je MUP.  
 
- Nadalje, na identičan način su svoju COVID potvrdu ishodovali još i 37-, 68- i 59-godišnjak te, uz pomoć spomenutog 34-godišnjaka, i 39-godišnjakinja. Za 30-godišnjeg medicinskog zaposlenika utvrđena je sumnja da je počinio više kaznenih djela Zlouporabe položaja i ovlasti iz članka 291. Kaznenog zakona te više kaznenih djela krivotvorenja isprava iz članka 278. stavak 1. i 3. Kaznenog zakona.  
Naime, utvrđeno je da je, kao zaposlenik zdravstvene ustanove s ovlastima za unos podataka u službene evidencije, zlouporabio svoje ovlasti te u službene evidencije cijepljenih osoba unio podatke o cijepljenju za osobe za koje je znao da nisu cijepljene, za što je primio određeni novčani iznos - objavila je policija.

N1 javlja kako je riječ o Domu zdravlja Zagreb zapad. 
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici predali su 34-godišnjaka i 30-godišnjaka pritvorskom nadzorniku te podnijeli kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Zagrebu dok će protiv ostalih osumnjičenih osoba podnijeti kaznenu prijavu redovnim putem. 
    
U tijeku je kriminalističko istraživanje nad još dvije osobe koje su na identičan način ishodovale EU digitalne COVID potvrde.
 
Policijski službenici nastavljaju s provođenjem kriminalističkog istraživanja u cilju utvrđivanja drugih osoba koje koriste EU digitalne COVID potvrde izdane na temelju netočnih podataka o cijepljenju te koje su sudjelovale u njihovom pribavljanju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu