News

Komentari 32

U Dubrovniku 13 novih slučajeva, gradonačelnik upozorava: 'Korona ili sezona!'

U Dubrovniku 13 novih slučajeva, gradonačelnik upozorava: 'Korona ili sezona!'

Pozvao je sugrađane na cijepljenje koje je, zbog vrućine, premješteno iz gradske sportske dvorane u dubrovački studentski dom. Tamo će se u petak ujutro održati cijepljenje bez prethodnog naručivanja i najave

Županijski stožer civilne zaštite izvijestio je u četvrtak o 13 novozaraženih covidom-19, a dubrovački gradonačelnik Mato Franković upozorio je građane da ne mogu imati i koronu i sezonu.

Franković je na svojoj Facebook stranici u objavi pod naslovom "Korona ili sezona - ne može oboje!" podsjetio kako je Dubrovnik prije nešto više od tjedan dana bilježio svega dva aktivna slučaja, a u četvrtak ih je ukupno 58. 

Franković je najavio strože mjere kontrole pridržavanja epidemioloških mjera, budući da se od 58 zaraženih značajan broj zarazio u jednom ugostiteljskom objektu s glazbom uživo.

"Ponovno apeliram na ugostitelje da, što bi naši stari rekli 'ne ubiju kravu zbog šnicela'. Iskrivljenim podacima pojedinaca svi smo ugroženi. Nećemo tako nešto više tolerirati. Tko se ne bude pridržavao pravila, oduzimamo odmah javne površine na godinu dana", poručio je Franković.

Pozvao je sugrađane na cijepljenje koje je, zbog vrućine, premješteno iz gradske sportske dvorane u dubrovački studentski dom. Tamo će se u petak ujutro održati cijepljenje bez prethodnog naručivanja i najave.

Uz 13 novozaraženih županijski stožer izvijestio je i o šest oporavljenih, i to tri iz Dubrovnika, dvije iz Stona te jedna iz Konavala. 

U posljednja 24 sata obrađena su 293 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 90143 uzoraka.

U dubrovačkoj bolnici hospitalizirane su četiri osobe pozitivne na koronavirus.

U samoizolaciji je 279 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su tri kršenja te mjere, sve na granici, što je 880 od početka pandemije.

Županijski stožer civilne zaštite apelira na građane da se drže svih uputa i mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Najčitaniji članci