Obavijesti

News

Komentari 36

Eksplozija ručne bombe kod Obrovca ubila muškarca (49)

Eksplozija ručne bombe kod Obrovca ubila muškarca (49)
3

Navodno su bili sami ispred kuće. Kako policija još nije razgovarala s teško ranjenim Miloradom D. (39) ne zna se je li riječ o nesreći ili mogućem obračunu

VIDEO

U Golubiću pokraj Obrovca oko 16 sati od posljedica eksplozije bombe poginuo je Dušan Veselinović (49), dok je Milorad Dragičević (39)  zvani Mirko teško ozlijeđen.

Kako se doznaje u zadarskoj policiji, ručna bomba eksplodirala je ispred kuće Dušana V. koji je uslijed eksplozije odmah poginuo. S njim je u društvu bio deset godina mlađi sumještanin Milorad D.  koji je s teškim ozljedama hospitaliziran u bolnici u Zadru.

Kako ispred kuće nije bilo nikoga osim njih dvojice, a policija još nije razgovarala s ranjenim Miloradom ne zna se je li riječ o nesretnom slučaju ili je bomba eksplodirala uslijed obračuna njih dvojice.

Dušan i Milorad imali su više sukoba

U Golubiću, u kojem jedva da ima stanovnika, brzo se proširila vijest o tragediji, a kako nam je rekao jedan mještanin Dušan i Milorad i do sada su imali više sukoba oko ispaše blaga pa ne isključuju da je svađa prethodila krvavom obračunu. 

- Ja sam gore otišao s policajcem da zatvorim ovce i koze. Rekli su mi ovi gore policajci da je navodno pokojni Dušan bacio bombu, ali pala je samo pet metara ispred njega pa je on poginuo, a Mirko je valjda zalegao pa je preživio, rekao je mještanin Golubića koji nije želio da mu se spominje ime te dodao kako je pokojnik bio gluhonijem te pomalo osobenjak koji se nije baš družio s drugim ljudima.

Drugi mještanin, Petar Veselinović ne zna što se zbilo u utorak poslijepodne, ali i on dodaje da su se pokojnik i ozlijeđeni znali i ranije posvađati, no nitko nije očekivao da će njihove sitne čarke prerasti u tragediju.

Pokojni Veselinović nije imao žene i djece. Živio je sam, a na stupcima crne kronike našao se i prije nekoliko godina kada su ga mještani optuživali da vilama ubija njihove pse. Policija je prije šest godina kod njega pronašla 13 ručnih bombi i nešto streljiva i naoružanja što su mu tada i oduzeli. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...