Obavijesti

News

Komentari 147

U dvije nesreće na hrvatskim cestama poginulo petero ljudi

U dvije nesreće na hrvatskim cestama poginulo petero ljudi
9

U sudaru motocikla i automobila oko 4 ujutro kod Karlovca poginulo je troje ljudi. U 23 sata vozilo se zabilo u ogradu na autocesti kod Kutine. Poginula su dva stranca

VIDEO

U direktnom sudaru motocikla i automobila u petak u 3,50 sati na Turnju kod Karlovca na mjestu je poginulo troje ljudi, a dvoje je ozlijeđeno. Vozač motocikla Suzuki SV 1000, D. C. (29) i njegova djevojka M. G. (23) sa Turnja poginuli su u direktnom sudaru s Citroenom Saxom, zagrebačkih registracija u kojem je smrtno stradao vozač iz Zaprešića na državnoj cesti D1. 

U Citroenu je bila obitelj iz Zaprešića koja je vjerojatno krenula na more u kojem su se ozlijedile majka (44)  i kćer (13). Majka je zadobila teške tjelesne ozljede zbog čega je podvrgnuta operaciji u karlovačkoj Općoj Karlovac, a djevojčica je zadobila lakše ozljede. Nakon silovitog udara motocikl se zapalio.   

- Probudila me neobična buka. Čuo se tup udarac, a sitni dijelovi s motocikla i automobila su škrabali po fasadi. Suprug je odmah izjurio van i pozvao Hitnu pomoć - govori šokirana mještanka Turnja i dodaje. 

- Bilo je strašno. Odjednom je izbio plamen vatre i motocikl je gorio. Jedno tijelo muškarca ležalo je na ulazu u dvorište kuće, drugo kraj auta, a djevojčino tijelo je odletjelo dvadesetak metara dalje. Nakon sudara s automobilom tijelo djevojke je odletjelo u zrak i zapelo za električni kabel nakon čega je odbačeno u travu. Kabel je ostao visjeti na pola visine preko ceste. Iz automobila je pak izišla mlada djevojka. U rukama je držala psića i panično vikala ''Pomozite'', dok su drugu ženu ljudi izvlačili iz automobila. Ona je zadobila opekline po nogama - govori mještanka i dodaje da svakodnevno vidi da vozači na tom mjestu prometnice zaobilazio ležeće policajce zbog čega prelaze na suprotni smjer kolnika, te smatra da je upravo to uzrok i ove teške nesreće. 

Neslužbeno doznajemo da mladić i djevojka u trenutku nesreće nisu imali zaštitne kacige, a poginuli su nedaleko svojih kuća. Tragična vijest o pogibiji dvoje mladih sumještanina Turanj je zavila u crno. D. C. je bio istinski zaljubljenik u motore. Radio je u karlovačkoj tvornici pištolja, a djevojka je radila kao slastičarka u lokalnoj pekarni. U vezi su šest mjeseci od kada su nerazdvojni, a on je svoju ljubav prema motociklima prenio i na djevojku. Članovi Danijelove obitelji su u šoku.

- Volio je motore više od svega na svijetu. Svoj motor Suzuki od milja je zvao Suzana. Svaki lijepio dan proveo bi na motociklu i na cesti, a od kada je u vezi i s djevojkom. Zajedno su odlazili na sve moto susrete. Bio bi ljut jedino kada bi padala kiša jer nije mogao ''ploviti'' cestom. Bio je nevjerojatna osoba, veseo, društven, dobar, a ona tako mlada iskrena i neiskvarena, prekrasna mlada djevojka. Bili su odličan par koji je uživao zajedno…a sada je sve što je volio ostavio na cesti, sebe, curu, motor… - govori sestra poginulog i dodaje da je brata s djevojkom zadnji put vidjela u četvrtak na roštilju.

- Ne znam gdje su kasnije bili, ali pretpostavljam također s društvom negdje na roštilju, te kasnije, vjerojatno u restoranu Žganjer na Jelašima gdje se okupljalo njihovo društvo. Njih dvoje su bili zaljubljeni i stalno su bili zajedno - govori sestra na što se nadovezala mladićeva majka. 

- Volio je život, sunce, motore, društvo i zabavu, a za prijatelje bi dao sve. Svi su mu bili dobri i svakoga je volio. Iako je bio dijabetičar od svoje jedanaeste godine zbog čega je uzimao inzulin bio je pun života i elana. Uživao je u životu, a njegova bolest mu nikada nije smetala da živi život punim plućima. Motore je vozio od četrnaeste godine. Nije motor kriv za nesreću, cijela familija voli motore - kazala je.    

Zbog nesreće je promet bio zatvoren do 6,45 sati. Na mjesto nesreće izišao je i Županijski državni odvjetnik. 

Kod Kutine poginulo dvoje ljudi 

U četvrtak nešto prije 22 sata na 120. kilometru autoceste A3 kod Kutine u prometnoj nesreći poginuli su Nijemac (75) i Turčin (67). Vozilom su se kretali u smjeru Lipovca i iz neutvrđena razloga vozač je skrenuo ulijevo i udario u elastičnu ogradu koja dijeli dva kolnička traka. 

Vozilom njemačke registracije upravljao je 67-godišnjak koji je, krećući se u smjeru Slavonskog Broda,  vozilom udario u središnju odbojnu ogradu, koja se pri tom raspala u više dijelova koji su odletjeli na južnu i sjevernu kolničku traku. Nakon udarca vozilo je nastavilo kretanje nekih desetak metara, zarotiralo se i zaustavilo. Vozač i putnik, 75-godišnji njemački državljanin, od silile udarca na mjestu su poginuli. 

Na otpale dijelove ograde su na sjevernoj kolničkoj traci naletjela dva osobna vozila na kojima je nastala samo materijalna šteta. Promet južnim kolničkim trakom je bio obustavljen do 22.25 sati, kada se nastavio odvijati otežano uz regulaciju i postavljenu prometnu signalizaciju, a u 3.15 sati je u potpunosti normaliziran.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 147
VIDEO

Pogledajte kakvo nevrijeme stiže u Hrvatsku: Na snazi je meteoalarm za cijelu zemlju
BUDITE NA OPREZU

Pogledajte kakvo nevrijeme stiže u Hrvatsku: Na snazi je meteoalarm za cijelu zemlju

DHMZ je izdao meteoalarm za cijelu zemlju, a onaj koji označava opasno vrijeme na snazi je za zagrebačku i karlovačku regiju

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja
ODSJEDNI KOD MINISTRA

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja

Prema podacima iz imovinske kartice koju je zadnji put mijenjao u veljači ove godine, ministar godišnje od najma ove vile zaradi 59.000 eura. Vila je već bukirana za cijelu sezonu sve do početka listopada
Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku:  Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...
VELIKA PROGNOZA ZA VIKEND

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku: Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...

Zbog saharskog pijeska u višim slojevima atmosfere nebo će biti mutno žućkaste boje. Do sredine idućeg tjedna promjenljivo, red kiše. red sunca...