Obavijesti

News

Komentari 45

Od pjesme do razočaranja: 'Ovo je priča o ženi i ljubavnici'

Od pjesme do razočaranja: 'Ovo je priča o ženi i ljubavnici'
22

Svi razočarani birači SDP-a i HDZ-a koketiraju s novim strankama, ali se na kraju uvijek vrate kući kad shvate da žive od posla koji im je dao SDP i HDZ - kaže Gabrić

VIDEO

Nikica Gabrić nije mogao sakriti razočarenje rezultatima EU izbora . Kratko se obratio okupljenima.

- To vam je priča o ženi i ljubavnici. Svi razočarani birači SDP-a i HDZ-a koketiraju s novim strankama, ali se na kraju uvijek vrate kući kad shvate da žive od posla koji im je dao SDP i HDZ - rekao je Gabrić. Dodao je da je teško mijenjati Hrvatsku kada četiri petine ostane kod kuće, a izađe na izbore samo 20 posto gdje dominira stranačka mašinerija HDZ-a i SDP-a. Kaže i da ovisi o njegovim članovima hoće li nastaviti dalje.

Jadranka Kosor rekla je da su je ujutro dok je i sama izašla na biralište mnogi pitali zašto nije bila kandidat i da je šteta kako nije u kampanji.

- Ostala sam nezapažena i bilo bi čudno da me netko primijetio na 11. mjestu liste - rekla je bivša premijerka. Još uvijek ne zna hoće li s Gabrićem izaći na parlamentarne izbore te je zaključila da treba prespavati i rezimirati neke stvari. Za sad već bivše europarlamentarce rekla je da nisu odradili posao. Kaže da su više brinuli o svom imidžu i broju nastupa u parlamentu te da između ostalog ne može razumjeti kako je veliki broj njih glasalo protiv ravnopravnosti muškaraca i žena. Kosor nije htjela komentirati rezultat HDZ-a na izborima.

Prije objave rezultata Gabrić svirao u stožeru

Oko 200 članova i pristaša liste Nikice Gabrića , Nacionalnog Foruma okupilo se u dvorani Hrvatskog novinarskog društva kako bi pričekali prve rezultate izbora za Europski parlament. Počastili su se hranom, a očekivali su osvojiti barem jedan mandat u EU parlamentu. Neslužbeno su ipak priznali kako su se tek formirali te probijaju led i da im je ovo tek prva pripravnost za parlamentarne izbore .

Stožer je odlučio da će izbornu noć provesti na mjestu gdje su nedavno otvorili izložbu pod nazivom "Muzej lažnih obećanja", sa isječcima iz novina sa svime što su političari obećali, a nisu ispunili. Gabrić je u stožer došao oko 20.30 sati.

Na ulazu je pozdravio svoje goste, a onda je na poklon dobio tortu . Prskalice su na torti prvo bile naopako stavljene pa su se pomučili da ih upale, ali stvar su brzo riješili i uspjeli ih zapaliti. U tom trenutku pojavila se Jadranka Kosor , koja se s njim srdačno pozdravila.

Gabrić je tortu dobio za rođendan od sestre. Rođendan mu je bio u subotu. Članovima Nacionalnog foruma hrana je bila toliko dobra da je brzo nestalo tanjura. Međusobno su se našalili da bi osvojili svih 11 mandata da je na izbore izašlo toliko njihovih birača koliko ih je sada u HND-u. Gabrić je atmosferu na kraju uzeo u svoje ruke, sjeo je za sintisajzer i odsvirao "Larinu pjesmu" iz "Doktora Živaga". Neki su uhvatili zaplesati i dvokorak uz pjesme Magazina.

Đuro Lubura , sedmi na listi Nikice Gabrića porijeklom iz Dubrovnika, smatra da europarlamentarac ne bi trebao ići u širinu svih europskih tema nego se baviti koncentrirano područjem na kojem je stručan.

Pokretanje videa...

Katarina Dimitrijević Hrnjkaš/24sata VIDEO

Drenislav Žekić , potpredsjednik Nacionalnog foruma, rekao je kako su zadovoljni kampanjom.

- Zadovoljni smo kampanjom, no brine nas slaba izlaznost na izbore. Cilj nam je da prijeđemo izborni prag -  istaknuo je.

Član glavnog odbora u Nacionalnom forumu, Mirko Budimir , objasnio je što im budi nadu u dobar rezultat na izborima.

- Stranka ima dosta simpatizera koji se nisu učlanili jer su apolitični , ali im se sviđa ideja Nacionalnog foruma. To nam budi nadu u dobar rezultat - rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.