News

Komentari 15

U Hercegovini bukti desetak požara, tražili pomoć Hrvatske

U Hercegovini bukti desetak požara, tražili pomoć Hrvatske

Međunarodnu pomoć zatražile su i vlasti Hercegovačko-neretvanske županije gdje požar na području Jablanice prijeti širenjem na Park prirode Blidinje gdje je gusta borova šuma

Vatrogasci zbog teškoga terena danima ne uspijevaju zauzdati požare kod Mostara, Širokog Brijega i Jablanice, pa su vlasti u subotu zatražile pomoć kanadera iz Hrvatske.

Gasitelji ne uspijevaju zaustaviti vatrenu stihiju na području Kočerina, Rujna, Budima i Crnačkoj Ladini. 

Gore trava, nisko raslinje i šuma, a u najmanje jednome slučaju kod Širokog Brijega kamere su zabilježile da je požar podmetnut.  

“Danas poslijepodne poslali smo zahtjev za angažmanom kanadera iz Hrvatske“, priopćila je  civilna zaštita Zapadnohercegovačke županije.

Zatražena je i potpora helikoptera vojske BiH, ali srpski član kolektivnog predsjedništva Milorad Dodik bojkotira rad te institucije koja jedina može odobriti angažiranje letjelica.   

Međunarodnu pomoć zatražile su i vlasti Hercegovačko-neretvanske županije gdje požar na području Jablanice prijeti širenjem na Park prirode Blidinje gdje je gusta borova šuma. 

Požarna linija duga nekoliko kilometara na području je sela Bogodola i Đubrana kod Mostara do kojeg stiže dim i pepeo s požarišta.

Najčitaniji članci