News

Komentari 27

U Hong Kongu 6000 mrtvih od korone, grad ostao bez lijesova, ljudima sada nude i kartonske

U Hong Kongu 6000 mrtvih od korone, grad ostao bez lijesova, ljudima sada nude i kartonske

Prostorna ograničenja čine kremaciju uobičajenom pogrebnom praksom na gusto naseljenom području, a lijesovi su obično drvo. Neke tvrtke nude alternative kao što je ekološki prihvatljiv kartonski lijes

Epidemija koronavirusa ove je godine u Hong Kongu odnijela šest tisuća života, a gradu sada ponestaje i lijesova. 

Gradske vlasti brže bolje su krenule u nabavu lijesova i rekli su kako je prošli tjedan stiglo 1200 lijesova, a da ih još čekaju.

Prostorna ograničenja čine kremaciju uobičajenom pogrebnom praksom na gusto naseljenom području, a lijesovi se obično rade od drva, no kako bi reagirali na nestašicu drvenih lijesova neke kompanije sada nude i kartonske.

LifeArt Asia ima kartonske lijesove izrađene od recikliranih drvenih vlakana koji se mogu prilagoditi dizajnom. U tvornici u Aberdeenu, južnoj četvrti Hong Konga, proizvode do 50 lijesova dnevno.

Naime, ljudi su skeptični prema tome jer smatraju da tako ne poštuju svoje voljene.

Zanimljivo je da tvrtka ima ima dizajn koji može odražavati religiju ili hobije, a lijes čak može imati i personaliziranu boju. 

No, osim toga ističu da su ovi lijesovi i ekološki prihvatljiviji. Tvrtka kaže da njezini kartonski lijesovi, kada se spale tijekom kremacije, ispuštaju 87% manje stakleničkih plinova u usporedbi s onima izrađenim od drva ili nadomjestaka za drvo.

 

Najčitaniji članci