Obavijesti

News

Komentari 2

'U Hostelu Arena su sportaši iz Kine. Nije on za karantenu'

'U Hostelu Arena su sportaši iz Kine. Nije on za karantenu'
1

Odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite obustavljena su sva sportska natjecanja i treninzi pa tako i oni mladih Kineza. Iz Grada Zagreba kažu da im je Hostel Arena u ovoj krizi postao dom

VIDEO

U Hostelu Arena u Zagrebu trenutno je smješteno preko 100 djece sportaša, mladih Kineza različitih uzrasta koji od listopada 2019. borave u Republici Hrvatskoj. Riječ je o projektu kojim se ta djeca, uz hrvatske trenere uključuju u sustav sporta Republike Hrvatske - treniraju u hrvatskim klubovima učeći od hrvatskih sportskih stručnjaka kako ostvariti vrhunske rezultate.

Taj odgovor poslali su u ponedjeljak uvečer iz Službe za informiranje Grada Zagreba nakon prozivke zašto je zagrebačka karantena prebačena u privatni hotel 'I'.

Kažu da sportski projekt s Kinezima predstavlja novu viziju sportske budućnosti kao i priliku za međusobnu razmjenu učenika, učenje i suradnju, povezujući pri tome zemlje različitih krajeva svijeta. Sve se to održava se u suradnji Grada Zagreba, Hrvatskog olimpijskog odbora i Sveučilišta u Zagrebu - Kineziološkog fakulteta.

- Odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite od 19. ožujka 2020. obustavljena su sva sportska natjecanja i organizirani treninzi te su prestali s radom svi sportski, rekreacijski i fitness centri. Predmetna mjera prekinula je sve aktivnosti mladih Kineza, koji se nisu mogli vratiti u Republiku Kinu te se trenutno nalaze u Hostelu Arena. Zagrebački holding d.o.o. - Podružnica Vladimir Nazor u suradnji s Kineziološkim fakultetom u Zagrebu obvezan je i odgovoran osigurati skrb, sigurnost i zdravlje te djece, jer im u ovom trenutku navedeni objekt predstavlja dom - napisali su i optužili sve da su svojim napadima dodatno uznemirili djecu koja su daleko od svog doma.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dodali su kako taj hostel ionako ne zadovoljava uvjete koji su potrebni za održavanje karantene.

- Prema navodima epidemiologa Službe za epidemiologiju, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar Zagreb, za osiguranje organizirane karantene u objektu potrebno je udovoljiti osnovnim uvjetima: odvojena soba i kupaonica s adekvatnom ventilacijom za svakog korisnika - pišu iz grada.

Osim toga, za rad karantene potrebni su i drugi uvjeti poput: osigurana dostava hrane i svih drugih potrepština; osigurano osoblje za praćenje zdravstvenog stanja kontakata, dnevno mjerenje temperature i praćenje respiratornih simptoma; osiguran transporta za osobe koje razviju simptome; osiguran telefon/internet za komunikaciju od strane zdravstvenog osoblja, kako bi svakodnevno javili zdravstveno stanje, za komunikaciju s obitelji, kao i za pristup informacijama; osigurano odlaganje otpada; prostor za nečisto rublje kao i prostor za pranje nečistog rublja; osigurano parkiralište te osigurana kontrola pristupa i ulaza.

- Uz poduzimanje svih potrebnih epidemioloških mjera i dodatnih građevinskih zahtjeva za privođenje karantene svrsi bilo bi financijski zahtjevno, a ne bi bilo u interesu djece koja prostor već koriste - piše u odgovoru grada.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Ako osam zastupnika manjina ostane jedinstveno, HDZ ne može do većine s Domovinskim
NOVI PROBLEMI U PREGOVORIMA

Ako osam zastupnika manjina ostane jedinstveno, HDZ ne može do većine s Domovinskim

Osam manjinskih zastupnika želi s Andrejom Plenkovićem, ali micanje 3 zastupnika SDSS-a je uvjet Domovinskog pokreta. Bez podrške i ostalih pet, HDZ ne može do većine. A bez manjina gubi i dva HSLS-ova glasa...
Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti