Obavijesti

News

Komentari 103

'U Hrvatskoj je bila ogromna, brutalna, velikosrpska agresija'

'U Hrvatskoj je bila ogromna, brutalna, velikosrpska agresija'
1

Hrvatska je vodila pravedan, obrambeni, Domovinski rat za mir, za slobodu. Taj rat je vođen na teritoriju RH, u tom ratu smo se obranili, pobijedili, ostvarili mir i slobodu, poručio je Krstičević

VIDEO

Potpredsjednik vlade i ministar obrane Damir Krstičević ponovio je u ponedjeljak da je Hrvatska vodila pravedan, obrambeni Domovinski rat za mir i za slobodu protiv velikosrpske agresije, komentirajući izjavu srbijanskog ministra Aleksandra Vulina o "građanskom ratu" u Hrvatskoj.

Ministar se u nedjelju oglasio priopćenjem na tu temu, ali nije želio davati izjave novinarima zbog toga što je jučer, kako je rekao, bio poseban dan za hrvatske vojnike, policajce i branitelje kao i za cijelu Hrvatsku.

Krstičević je jučer sudjelovao u marijanskom svetištu Mariji Bistrici na 25. jubilarnom hodočašću Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja, gdje su se prisjetili žrtve koja je plaćena za današnji mir i slobodu Republike Hrvatske.

"Bili smo u Mariji Bistrici, molili smo za mir i sjetili se ogromnog broja žrtava koje smo imali u Domovinskom ratu", rekao je ministar u ponedjeljak na tiskovnoj konferenciji s poljskim ministrom obrane.

"Danas želim reći da je za nas u Hrvatskoj samo jedna istina. U Hrvatskoj nije bio građanski rat, u Hrvatskoj je bila ogromna, brutalna, velikosrpska agresija. Hrvatska je vodila pravedan, obrambeni, Domovinski rat za mir, za slobodu. Taj rat je vođen na teritoriju RH, u tom ratu smo se obranili, pobijedili, ostvarili mir i slobodu".

"Danas smo fokusirani na budućnost, na razvoj sposobnosti Hrvatske vojske, na razvoj sustava domovinske sigurnosti upravo da se ne bi više našli u situaciji kao '90-ih", istaknuo je Krstičević.

Srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin izjavio je u nedjelju u Šibeniku - odgovarajući na hrvatske osudama postavljanja spomenika bivšem oficiru JNA Milanu Tepiću u Srbiji, koji se 1991. stavio na stranu Miloševićeve politike i izazvao samoubilačku eksploziju u skladištu oružja JNA kod Bjelovara, prouzročivši smrt 11 hrvatskih branitelja - kako se o tom pitanju ne može postići dogovor jer "u svakom građanskom ratu postoji onoliko istina koliko i strana".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 103
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.