Obavijesti

News

Komentari 6

U Hrvatskoj je internet s trona uspio svrgnuti televiziju?

U Hrvatskoj je internet s trona uspio svrgnuti televiziju?
1

Kada je riječ o medijima u Hrvatskoj, hrvatski građani, kada važu omjer cijene i kvalitete, na prvo mjesto stavljaju uvjerljivo - "internet", a tek onda "televiziju"...

VIDEO

Zagreb, 29. studeni 2010. - Ako prosječnog stanovnika Hrvatske upitate koji mu medij nudi najbolji omjer cijene i kvalitete, vrlo vjerojatno ćete dobiti odgovor - internet. To potvrđuju i rezultati najnovijeg "Best Buy Award" istraživanja provedenog od strane Centra za istraživanje tržišta GfK na nacionalno reprezentativnom uzorku za opću populaciju u Republici Hrvatskoj.

U ovom posebnom istraživanju, građane se pitalo: "Koji vam mediji, općenito, u Hrvatskoj nude najbolji omjer cijene i kvalitete?". Na prvo mjesto, građani uvjerljivo pozicioniraju - "internet" (24,8% ispitanika), a tek zatim navode - "televizija" (15,4%). 

Otvorena pitanja

Kako je pitanje bilo otvorenog tipa i ispitanici su mogli slobodno navoditi "medije, općenito, koji po njihovom mišljenju nude najbolji omjer cijene i kvalitete", u daljnjim odgovorima pojavljuju se i medijske kategorije (radio, tisak i sl.), ali i konkretni mediji (24sata, Večernji, Jutarnji, Nova TV, Globus, RTL, HRT, Slobodna dalmacija...). Zanimljivo je da se "24sata", kao konkretan komercijalni medijski brand, pozicionirao odmah iza općenitih medijskih kategorija - interneta i televizije. 

Preslagivanja među televizijama

Jednako je tako zanimljivo da se u redoslijedu, Nova TV pozicionirala ispred RTL-a, ali i iznad, do prije nekoliko godina nedodirljivog - HRT-a. Nekada nedostižan HRT, u ovoj se ljestvici smjestio tek na jedanaestom mjestu iza vodećih dnevnih novina (24sata, Večernji, Jutarnji), te iza svoje direktne televizijske konkurencije (Nova TV i RTL). 

Čestitke, nakon ovog istraživanja, zaslužuje i "Globus", koji se jedini na ovoj ljestvici pojavio kao predstavnik tjednika, ali i tiskanih magazina općenito. 

Best Buy Award Hrvatska, kategorija: Mediji općenito

Otvoreno anketno pitanje: "Koji vam mediji, općenito, nude najbolji omjer cijene i kvalitete?", N=400; reprezentativni uzorak za opću populaciju RH, rujan 2010.

  1. internet = 24,8%
  2. televizija = 15,4%
  3. 24 sata = 5,7%
  4. Večernji = 3,7%
  5. Jutarnji = 3,6%
  6. radio = 3,5%
  7. Nova TV = 3,2%
  8. Globus = 2,2%
  9. RTL = 1,9%
  10. tisak = 1,9%
  11. HRT = 1,8%
  12. Slobodna dalmacija = 1,3%
  13. Ostalo = 11,3%
  14. Ne znam/Bez odgovora = 19,7%

Copyright (c) 2010: Axios, PWC, GfK

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije