Obavijesti

News

Komentari 327

U Hrvatsku će 3200 izbjeglica, evo gdje bi ih mogli smjestiti

U Hrvatsku će 3200 izbjeglica, evo gdje bi ih mogli smjestiti
10

Mađarski premijer najavljuje da će, ako treba graditi ogradu i prema Hrvatskoj. Orban je u četvrtak rekao da ne brani samo granice svoje zemlje nego i Europe...

VIDEO

Prema planu koji je objavljen u četvrtak o raspodjeli oko 160.000 izbjeglica, Hrvatska bi trebala primiti njih 3200 . Pitanje je gdje će ih Hrvatska smjestiti. Ministar policije Ranko Ostojić spominjao j e Centar u Ježevu i rekao kako tamo misli dizati dodatne šatore jer se u Centar može smjestiti oko 100 ljudi. Predložio je i bivše vojne objekte u Puli kao rješenje, no IDS je to odbio. U Ministarstvu vanjskih poslova kažu kako se u prihvatilište u Kutini može smjestiti oko 100 ljudi, a prihvatilište u Zagrebu oko 600 ljudi.

- Obzirom na trenutnu situaciju u susjednim zemljama priprema se organizacija dodatnih privremenih smještajnih kapaciteta za izbjeglice u okviru izrade prethodno spomenutog plana - rekli su u Ministarstvu. U akciju će se uključiti i Državni ured za upravljanje državnom imovinom u kojem kažu kako imaju objekte koji se mogu brzo staviti u funkciju i koji mogu služiti za prihvat izbjeglica. Grad Osijek je spreman osigurati smještaj za 500 ljudi, a Split bi mogao ljude smjestiti u bivšu vojarnu Dračevac.

POGLEDAJTE VIDEO: Gdje će smjestiti izbjeglice u Hrvatskoj?

Pokretanje videa...

24sata Video 00:37

Orban: Ako budemo prisiljeni, gradit ćemo ogradu prema Hrvatskoj

Mađarski premijer Viktor Orban u četvrtak se u Bruxellesu sastao s predsjednicima Vijeća, Komisije i Parlamenta EU. Izbjeglicama je poručio da ne dolaze više u Mađarsku.

- Mađarska je spremna graditi ogradu prema Hrvatskoj ako izbjeglice počnu zaobilaziti ogradu izgrađenu na mađarsko-srpskoj granici i ulaziti u Mađarsku preko Hrvatske - rekao je Orban.

Mađarska prevarila izbjeglice

U četvrtak se mađarska policija povukla sa željezničkog kolodvora u Budimpešti. Izbjeglice su krenule na vlakove u nadi da će stići u Austriju i dalje u Njemačku. Poslan je i poseban vlak koji je izbjeglice trebao odvesti do grada Šoprona koji se nalazi na granici s Austrijom. Pojavila se i informacija da će u Šopronu vlak preuzeti austrijske vlasti. No vlak je policija zaustavila na kolodvoru Bicske, 37 kilometara od Budimpešte. Policija je naredila izbjeglicama da izađu iz vlaka i uđu u autobuse koji će ih odvesti u prihvatni centar. No izbjeglice su se pobunile. Počeli su vikati da "ne žele u logore". Policija je udaljila i novinare. Orban je iz Bruxellesa u četvrtak poručio: " Mađarska ne brani samo mađarsku granicu nego i granicu Europe".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 327
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...