News

Komentari 0

U Istarskoj županiji ima 177 novozaraženih, jedan mrtav

U Istarskoj županiji ima 177 novozaraženih, jedan mrtav

Prema dnevnom izvješću županijskog Stožera civilne zaštite tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 474 uzoraka briseva na COVID-19, dok od jučer oporavilo se 150 ljudi

Novih 177 slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je u Istarskoj županiji u protekla 24 sata, a u pulskoj Općoj bolnici umrla je jedna COVID-19 pozitivna osoba s pridruženim kroničnim bolestima, izvijestio je u četvrtak istarski Stožer civilne zaštite.

Prema dnevnom izvješću županijskog Stožera civilne zaštite tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 474 uzoraka briseva na COVID-19, dok od jučer oporavilo se 150 osoba.

U pulskoj Općoj bolnici na liječenju se nalazi ukupno 76 pacijenata, od kojih su 62 osobe na Odjelu za infektologiju, a 14 osoba u respiracijskom centru. U bolnici je tijekom jučerašnjeg dana umrla 94- godišnja COVID-19 pozitivna osoba s pridruženim kroničnim bolestima.

- Situacija u bolnici je teška i izazovna, nažalost brojke hospitaliziranih pacijenata za sada ne padaju. Trenutno ih je 76 na liječenju te stoga pozivam građane na odgovornost i pridržavanju svih epidemioloških mjera želimo li ovu borbu protiv virusa privesti kraju - kratko je poručila ravnateljica pulske Opće bolnice dr. Irena Hrstić.

Najčitaniji članci