Vina su se proizvodila pod nadzorom rabina Židovske vjerske zajednice Bet Israel Kotela Da Dona. Proces od tiještenja do zatvanja boca moraju obavljati Židovi
U Istri proizveli prva hrvatska košer vina, merlot i malvaziju
Vino koje je napravljeno prema zahtjevnim propisima židovske prehrane proizvela je Agrolaguna iz Poreča, pod vodstvom i nadzorom rabina Židovske vjerske zajednice Bet Israel Kotela Da Dona. Rabin je Večernjaku rekao da su se pri proizvodnji morala zadovoljiti dva načela. Sve što se dodaje vinu ne smije sadržavati tvari životinjskog porijekla, a proces od tiještenja do zatvanja boca moraju obavljati Židovi.
Rabin Da Don ističe kako je ovo važno za Židovsku zajednicu te da su tek sad našli dovoljno religioznih Židova u Hrvatskoj za proizvodnju vina. Cijeli proces proizvodnje rabin Da Don osobno je nadzirao.
>>> Više čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista.