News

Komentari 32

U Izraelu broje više od 10 tisuća zaraženih u samo jednom danu

U Izraelu broje više od 10 tisuća zaraženih u samo jednom danu

Krajem srpnja Izrael je prvi u svijetu počeo cijepiti trećom dozom kako bi osnažio imunitet stanovništva. Druge zemlje su ga ubrzo počele slijediti

U Izraelu, zemlji koja se unatoč velikoj procijepljenosti bori s četvrtim valom koronavirusa, u srijedu je prvi put od siječnja bilo više od 10 tisuća zaraženih u jednome danu, prenose u četvrtak mediji.

Ministarstvo zdravstva objavilo je kasno u srijedu da je u 24 sata zabilježeno 10.001 novi slučaj zaraze koronavirusom. Teško bolesnih je 688, a 25 ljudi je u istom razdoblju umrlo.

Izrael je kampanju cijepljenja počeo u prosincu prošle godine. Dvjema dozama cijepljeno je 59 posto od 9,4 milijuna stanovnika, a trećom njih 19 posto. Cijepi se isključivo Pfizerom. 

Krajem srpnja Izrael je prvi u svijetu počeo cijepiti trećom dozom kako bi osnažio imunitet stanovništva. Druge zemlje su ga ubrzo počele slijediti. 

Odluka je donijeta nakon što su znanstvene studije pokazale da s vremenom pada učinkovitost cjepiva u sprječavanju zaraza, iako ono i dalje nudi snažnu zaštitu od težih oblika bolesti.

Izraelom se tjednima širi agresivnija delta varijanta virusa. 

Najčitaniji članci