Obavijesti

News

Komentari 0

U Karlovcu na parkiralištu Tesla centra uočeni nedostatci – izvođač ih treba ukloniti

U Karlovcu na parkiralištu Tesla centra uočeni nedostatci – izvođač ih treba ukloniti

Poduzetnički centar "Nikola Tesla" je projekt Karlovačke županije vrijedan više od 32 milijuna kuna, a Europska unija ga sufinancira s više od 23 milijuna

VIDEO

U Karlovcu je u sklopu Poduzetničkog centra "Nikola Tesla" izgrađeno parkiralište s 56 mjesta koje je Grad stajalo gotovo devet milijuna kuna, a budući da su na njemu uočeni nedostaci, ulagač poručuje da će ih izvođač radova ukloniti o svojem trošku u jamstvenu roku.

Radove je izvodila tvrtka AB gradnja, nadzor je povjeren tvrtki INMARK, a jamstveni rok je pet godina.

Poduzetnički centar "Nikola Tesla" je projekt Karlovačke županije vrijedan više od 32 milijuna kuna, a Europska unija ga sufinancira s više od 23 milijuna. Centar je podignut pokraj Gimnazije Karlovac, koju je Tesla pohađao, a preko ceste je parkiralište koje je izgrađeno gradskim novcem i koje je, kako je svojedobno istaknuto, "inspirirano Teslinim dostignućima".

Parkiralište ima punjače za električne automobile i druga vozila na baterije. Ako je parkirališno mjesto slobodno, svijetli zeleno svjetlo, a ako je zauzeto, crveno. Ima stupove koji svijetle u raznim bojama, kugle koje svijetle na dodir, nadstrešnicu s fotonaponskim ćelijama ispod koje su klupe, interaktivni videozid i multimedijalne panele s podatcima o samom Centru, Gimnaziji Karlovac i "Nikoli Tesli", informativni stup s podatcima o popunjenosti parkirališta, senzorima pametne rasvjete, podnom LED rasvjetom koja će vozilo uputiti do predviđenoga parkirnog mjesta i drugim elementima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Botaničar upozorio da vezivanje pontonca na Korani ugrožava stabla, Grad Karlovac negira
Botaničar upozorio da vezivanje pontonca na Korani ugrožava stabla, Grad Karlovac negira

No, nadstrešnica prokišnjava, a na njoj je nešto nalik na hrđu. Videozidovi zasad ne rade, sa stupova se odvaja materijal, a dvojbena je i svrhovitost takvog parkirališta sa svijetlećim stupovima i kugalama jer vozači i bez svjetlosne signalizacije znaju je li parkirališno mjesto slobodno.

Iz gradske uprave su objasnili da je nadstrešnica izgrađena od kortena po želji projektanta, a riječ je o "grupi legura čelika koje razvijaju stabilnu oksidaciju i ne zahtijevaju dodatne premaze".

Gradonačelnik Damir Mandić ističe da je parkiralište bilo nužno za pribavljanje uporabne dozvola za taj centar i da je javna nabava ponavljana tri puta.

"U jednom trenutku će to postati standard za nova parkirališta. Svi se zaklinju u digitalno, zeleno i pametno, a mi možemo posvjedočiti koliko to poskupljuje", rekao je Mandić u vezi s cijenom od gotovo devet milijuna kuna.

U Karlovcu Kupa raste, ali opasnosti od poplave nema
U Karlovcu Kupa raste, ali opasnosti od poplave nema
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a