Obavijesti

News

Komentari 213

U Karlovcu očekuju čak 42 °C: Bit će vrlo opasno za zdravlje!

U Karlovcu  očekuju čak 42 °C: Bit će vrlo opasno za zdravlje!
9

Od ponedjeljka se vjerojatnost za kišu smanjuje, a potom će temperatura konstantno rasti iz dan u dan. Za najveći dio države od srijede će na snazi biti i crvena opasnost od toplinskog udara

VIDEO

Prema prognozama Državnog hidrometeorološkog zavoda, u Hrvatskoj je pred vratima novi toplinski val, koji će, prema svemu sudeći, biti najgori do sada. Iako se još u nedjelju u unutrašnjosti tijekom poslijepodnevnih sati još može očekivati poneki lokalni razvoj naoblake, pljusak i grmljavina, od ponedjeljka se vjerojatnost za kišu smanjuje, a potom će temperatura konstantno rasti iz dan u dan.

Za najveći dio države od srijede će na snazi biti i crvena opasnost od toplinskog udara.

Prema prognozi DHMZ-a, najgore će biti iduće subote. U Karlovcu se tako, prema trenutnim prognozama, očekuju 42 Celzijeva stupnja u hladu, što će, biti najviša temperatura u državi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U Zagrebu, Osijeku, Slavonskom Brodu i drugim gradovima temperatura bi trebala doseći 40 Celzijevih stupnjeva. 

Na krajnjem jugu se, pak, ne očekuju vrijednosti znatno veće od 30 Celzijevih stupnjeva, koliko će biti u Dubrovniku, dok u Splitu ne bi trebalo biti toplije od 35. Živa će se oko 30 kretati i na istarskom priobalju, dok će koji stupanj toplije biti na Kvarneru.

Hladite organizam vodom

Visoke temperature mogu se negativno odraziti na vaše zdravlje a koža može patiti, zato se pridržavajte osnovnih savjeta. Imajte na umu da po ovakvom vremenu ne izlazite bez boce hladne vode. S obzirom na jačinu ljetnog sunca preporučljivo je kremu za sunce koristiti svakodnevno, pogotovo ako morate biti na otvorenom u periodu između 11 i 15 sati. Svakako izaberite kremu s minimalnim faktorom 15 te sa zaštitom od UVA i UVB zračenja.

Nemojte čekati da ožednite kako biste posegnuli za čašom vode. Hladite organizam vodom neovisno o tome bavite li se nekom aktivnošću ili ne. Izbjegavajte zaslađena, alkoholna i pića s kofeinom jer uz njih gubite dodatnu tekućinu.

Bavite li se fizičkom aktivnošću, probajte je obavljati u ranojutarnjim ili ranovečernjim satima kad je temperatura podnošljivija. Tuširajte se mlakom vodom, jer iako je ledeno hladnoj vodi teško odoljeti, njome ćete poboljšati krvotok i tako pojačati znojenje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:41

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 213
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga
MISTERIOZNI SLUČAJ IZ SRBIJE

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga

Svi se nadaju kako će djevojčica uskoro biti pronađena i vraćena svojim roditeljima. U tijeku je velika potraga za Dankom (2) na istoku Srbije. Prvi put su koristili i 'Amber Alert'
Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...