Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
162 komentara

U Karlovcu su blagoslov primili psi, mačke, ptice i poneki zečić

Blagoslov i ljubav nisu rezervirani samo za ljude, nego i za njihove ljubimce. Tako je pedesetak kućnih ljubimaca protekle nedjelje primilo tradicionalni blagoslov karlovačkih franjevaca...

Karlovac: Blagoslov kućnih ljubimaca na trgu ispred crkve Presvetog Trojstva
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
162 komentara

Pedesetak kućnih ljubimaca protekle nedjelje primilo je tradicionalni blagoslov karlovačkih franjevaca. Povodom Blagdana sv. Franje Asiškog, zaštitnika životinja i ekologije, franjevci su u nedjelju, treću godinu zaredom, ispred crkve Presvetog Trojstva u Karlovcu blagoslovili kućne ljubimce.

POGLEDAJTE VIDEO:

Karlovčani su na blagoslov u najvećem broju doveli pse, a bilo je i nekoliko mačaka, zečeva i ptica. Životinje je blagoslovio župni i samostanski vikar fra Marino Kuzminski, zadovoljan što se vjernici iz godine u godinu sa svojim ljubimcima okupljaju u sve većem broju.

Karlovac: Blagoslov kućnih ljubimaca na trgu ispred crkve Presvetog Trojstva | Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Istaknuo je da su životinje kao i ljudi, živa bića, zbog čega i one trebaju primiti blagoslov, te dodao kako životinje zbližavaju ljude, koji se u šetnjama upoznaju i druže.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message