News

Komentari 72

U Kaštelima napadnuti socijalni radnici: 'Već su dolazili kod te obitelji. U stresu su i šoku'

U Kaštelima napadnuti socijalni radnici: 'Već su dolazili kod te obitelji. U stresu su i šoku'

Riječ je o napadu rukama, jednoj djelatnici zavrnuta je ruka, dobili su i udarac nogom, kaže nam Ante Bjažević, ravnatelj Centra za Socijalnu skrb Split

Trojica djelatnika Centra za socijalnu skrb iz Kaštel Starog napadnuti su u četvrtak oko 13.30 sati dok su obavljali svoj posao na adresi u Kaštel Kambelovcu. Socijalne djelatnike fizički su napala trojica muškaraca, a kako neslužbeno doznajemo, radi se o naguravanju i udarcima nogom. 

Djelatnici Centra za socijalnu skrb pomoć su potražili u kaštelanskom Domu zdravlja gdje su im utvrđene lakše tjelesne ozljede. U PU splitsko-dalmatinskoj kažu nam kako su trojica muškaraca uhićena, a koji su motivi napada znat će se po završetku kriminalističke istrage. 

- Spomenuti napadači zadržani su u policijskim prostorijama radi daljnje obrade i utvrđivanja okolnosti napada. Sve se dogodilo na otvorenom prostoru, tijekom radnog vremena trojice djelatnika - kazala nam je glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Sanja Nazlić.

- Na terenu su bile dvije djelatnice i jedan djelatnik, dakle kompletan stručni tim. Stigli su u obitelj u koju nisu dolazili po prvi put. Sve je bilo u redu, a potom je situacija eskalirala. Dobro je i prošlo kako je moglo biti. Riječ je o napadu rukama, jednoj djelatnici zavrnuta je ruka, dobili su i udarac nogom. Naši djelatnici su u ogromnom stresu i šoku – kaže nam Ante Bjažević, ravnatelj Centra za Socijalnu skrb Split u čijem je sastavu kaštelanska podružnica.

Dodaje nam i kako do sada djelatnici nisu imali neugodnosti s tom obitelji.

- Pri dolasku na teren naši djelatnici nisu mogli ni očekivati ovakav napad. Nasilje ne očekujemo niti to prihvaćamo. Evo, proteklih dana bilo je više napada na socijalne radnike, od Ivanić Grada, Omiša, Nove Gradiške, a sada i Kaštela. Tko je idući? - pita se Bjažević.

Najčitaniji članci