Obavijesti

News

Komentari 18

U krvavom pohodu mladi je ubojica izrešetao i Hrvata

U krvavom pohodu mladi je ubojica izrešetao i Hrvata
65

Denisa Puljića i jednog klijenta poludjeli je mladić (17) ubio u autokući u Wendlingenu prije no što su ga stjerali u kut. Krvnik si je tad pucao u glavu

VIDEO

Denis Puljić (35) u autosalonu “Hahn autombile” za Volkswagene i Audije radio je kao autoprodavač. U srijedu ujutro vidio je kroz staklena vrata kako se salonu približava naoružani mladić. Policija je Tima Krteschmera (17) okružila. Pokušao je ući u autosalon i sakriti se od policajaca. Denis je shvatio kako mu prijeti opasnost i pokušao je dotrčati do vrata te ih zaključati. Nije stigao. Tim je upao u autosalon i ispalio cijeli rafal metaka u Denisa. Nije stao nego je upucao još i posjetitelja salona. Nastavio je obračun s policijom i teško je ranio dvoje policajaca prije nego što su ga ranili. Nije se htio predati živ, znajući da ga čeka dugogodišnja kazna. Ispalio si je metak u glavu i ubio se. Puljić je odrastao u Zagrebu, a rodom je iz Banja Luke. Bio je oženjen i imao je jednogodišnju kćer sa suprugom Sanjom, piše Večernji list. Roditelji su mu rastavljeni. Teško bolesna majka nedavno je došla živjeti sa sinom u Njemačku. Denisu je najbolji prijatelj bio istovremeno i šef Željko Fijala.
- Bio je vrlo smiren i uvijek spreman pomoći. Bio je i jako omiljen u hrvatskoj zajednici u Stuttgartu - rekla je vidno potresena Marija Fijala, Željkova majka.  Hrvatski konzulat u Stuttgartu poslao je izraze sućuti obitelji. U Winnendenu živi 27.000 ljudi, od čega je 500 Hrvata. Njemački mediji pišu kako su se nakon maskra javili jedino tursko i hrvatsko veleposlanstvo kako bi saznali imali među stradalima i njihovih državljana. 

DENIS NIJE NEĆAK KARDINALA PULJIĆA
Iako se nagađalo da je ubijeni Denis Puljić nećak kardinala Vinka Puljića, portal Pincom.info saznaje da taj podatak nije točan.

PALILI SVIJEĆE PRED ŠKOLOM
Direktor škole uspio je spriječiti još veću tragediju. Učenicima je preko razglasa poslao kodiranu poruku. Glasila je: Stiže gospođa Koma! Znali su kako su u opasnosti i da moraju što prije bježati. Građani Winnendena jučer su palili svijeće pred školom i molili za žrtve masakra i njihove obitelji. Ožalošćeni su ostavljali poruke. Većina njih se pita: Zašto? Što je mladića natjeralo na ubojstva?

U ŠKOLI BILI I HRVATSKI UČENICI
Matijas Cvjetičanin bio je dva razreda dalje od pomahnitalog ubojice, a s kolegama je u vrijeme pucnjave radio na školskom projektu.
- Na prstima sam došao do vrata, otvorio ih, pogledao i vidio kaos. Ugledao sam druge učenike kako trče, viču, plaču. Tada sam polagano zatvorio vrata i zaključao nas. Šutili smo i prekrižili ruke - rekao je za Jutarnji Matijas. Dodao je da su oko 11 sati izašli iz razreda, a škola je bila puna krvi i policija je bila posvuda.
Sandi Marić (15) u trenutku pokolja bio je na satu engleskog.
- Učili smo gramatiku i oko 9.30 začuli pucnjavu. Cijeli je razred skočio na noge, no mislili smo da nije ništa ozbiljno. Odjednom je u naš razred utrčao direktor i rekao da su se u realnoj srednjoj školi, 50 metara od naše gimnazije, čuli pucnjevi. Zaključali su nas u razredu. Učiteljica nam je rekla da budemo tiho jer je ubojica možda u našoj školi. Nakon sat vremena su nam rekli da je sve gotovo. Imam u toj školi puno prijatelja. Više ništa neće biti kao prije - rekao je Sandi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'
OTKRILI JOJ KVRŽICU NA MOZGU

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'

Ne mogu mi reći koliko mi je vremena ostalo, jer ne mogu napraviti biopsiju zbog pozicije tumora. Da odem na biopsiju, vjerojatno bi ostala paralizirana. Ne znam koliko mi je mjeseci ostalo, kaže Ella..