News

Komentari 37

U kući kod Nove Gradiške našli mu puške, bombe, streljivo... Prijeti mu pet godina zatvora

U kući kod Nove Gradiške našli mu puške, bombe, streljivo... Prijeti mu pet godina zatvora

Policija je u pretresu kuće kod Nove Gradiške, pronašla i oduzela pravi arsenal oružja: puške, bombe, streljivo i dijelove za vatreno oružje. Muškarac (50) kazneno će odgovarati, prijeti mu zatvor do 5 godina

Po nalogu Županijskog suda policajci su u utorak, 7.prosinca, prilikom pretrage doma i drugih prostorija 50-godišnjaka na području Gornjih Bogićevaca, kod Nove Gradiške, pronašli i zaplijenili veću količinu oružja, streljiva i drugih eksplozivnih sredstava.

U pretrazi je pronađena automatska puška tzv."rumunjka“, tri vojna karabina, malokalibarska puška, poluautomatska puška tzv."papovka", puška "Winchester“, zračna puška, potom šest komada ručnih bombi, ručno izrađena kubura, 1678 komada raznog streljiva te nekoliko dijelova vatrenog oružja i spremnika za streljivo.

Sve to je osumnjičeni neovlašteno posjedovao. Također, od 50-godišnjaka je privremeno oduzeto i oružje koje je legalno posjedovao, pretežito se radi o lovačkom oružju. 

Zbog počinjenja kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari policija će 50-godišnjaka kazneno prijaviti Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, te još i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari prijeti mu kazna zatvora do 5 godina.

Najčitaniji članci