News

Komentari 5

U kući u Sesvetama napravio laboratorij za uzgoj marihuane: Našli mu osam stabljika i vage

U kući u Sesvetama napravio laboratorij za uzgoj marihuane: Našli mu osam stabljika i vage

Bilo je zasađeno osam stabljika konoplje, a policajci su zaplijenili i dvije digitalne vage za precizno mjere te uređaj za vakumiranje...

Zagrebački policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

- Sumnja se da je 55-godišnjak protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga sa ciljem proizvodnje i preprodaje konoplje, u točno neutvrđenom vremenskom periodu, u kući na području Sesveta uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti i ventilaciju stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima je sadio konoplju. Nju je po sazrijevanju sušio, prerađivao i vagao nakon čega je tako pripremljenu drogu preprodavao - izvijestila je zagrebačka policija.

Policijski službenici su 27. srpnja obavili pretragu kuće u Sesvetama gdje su pronašli posebno prerađenu prostoriju u kojoj je uređajima za osvjetljavanje i protok zraka stvoren uvjet za umjetni uzgoj bilja. Bilo je zasađeno osam stabljika konoplje, a policajci su zaplijenili i dvije digitalne vage za precizno mjere te uređaj za vakumiranje.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok će kaznenu prijavu podnijeti Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Najčitaniji članci