Obavijesti

News

Komentari 54

Državna tajnica o slučaju curice s autizmom: Dijete je dobro, nađen joj je smještaj u ustanovi

Državna tajnica o slučaju curice s autizmom: Dijete je dobro, nađen joj je smještaj u ustanovi

Podsjetimo, psihologinja Centra za socijalnu skrb Zagreb Valerija Kanđera objavila je kako nemaju kud s djevojčicom o kojoj nema tko brinuti - odbila ih je 31 ustanova

VIDEO

U Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike državna tajnica Margareta Mađerić i ravnateljica Hrvatskog zavoda za socijalni rad Tatjana Štritof obratit će se medijima vezano uz slučaj smještaja djeteta u ustanovu socijalne skrbi.

Pogledajte video:

Podsjetimo, psihologinja Centra za socijalnu skrb Zagreb Valerija Kanđera objavila je kako nemaju kud s djevojčicom o kojoj nema tko brinuti - odbila ih je 31 ustanova, uključujući Nazorovu!

Oko 17 sati je za djevojčicu, doznajemo, odjednom ipak pronađen smještaj u nekom centru za djecu s poteškoćama.

- Sazvali smo konferenciju kako bismo dali sve informacije za slučaj djeteta koji se pojavio u medijima. Dijete je dobro i smješteno je u ustanovu Slava Raškaj - rekla je državna tajnica Mađerić.

- Vrlo smo često progovarali o svim izazovima s kojima se susrećemo vezano za smještaj djece bez adekvatne roditeljske skrbi i djece s teškoćama u razvoju. Problemi s kapacitetima smještaja nisu se pojavili jučer. Posljednje tri godine radimo na poboljšanju kapaciteta. Ove godine imamo u planu preko 100 novih kapaciteta. Paralelno razvijamo i udomiteljstvo - rekla je Mađerić.

- Svakodnevno postupamo u ovakvim i sličnim predmetima i interes djece je na prvom mjestu - rekla je Mađerić.

Novinarima se zatim obratio Zdenko Bodrožić iz ustanove Slava Raškaj.

'Ministre, trebamo žurni smještaj za djevojčicu! Svi su nas odbili, kod nas je u uredu!'
'Ministre, trebamo žurni smještaj za djevojčicu! Svi su nas odbili, kod nas je u uredu!'

- Curica je zbrinuta. Dobivat će skrb kao i sva ostala djeca - rekao je Bodrožić.

Zatim se obratila Tatjana Štritof.

- Riječ je o djevojčici koja je dosad bila zbrinuta kod svoje obitelji. Riječ je o privremenom nedostatku adekvatne roditeljske skrbi. Riječ je o privremenom smještaju - rekla je Štritof.

Potom su uslijedila novinarska pitanja.

- Dijete je bilo kod obitelji, još je danas bilo u vrtiću. Nakon što su se javili djelatnici vrtića centru za socijalnu skrb odmah se krenulo u žurni pronalazak smještaja. To su hitni slučajevi. Želim istaknuti da je danas obavijest došla i da se odmah tražio smještaj - rekla je Mađerić.

Dodaje da je istina kako ju je dio ustanova odbio primiti, ali da se u njenom slučaju trebalo javiti samo onim ustanovama koje su specijalizirane za djecu s poteškoćama u razvoju.

- Moramo istaknuti da je riječ s djetetom s teškoćama u razvoju i da su stigli bili negativni odgovori. Zadnjih 5 dana se nije tražio smještaj jer je dijete bilo zbrinuto u obitelji - rekla je Štritof.

Štritof je tako demantirala optužbe iz apela Valerije Kanđere, psihologinje Centra za socijalnu skrb u Zagrebu, da su smještaj za djevojčicu tražili danima.

- Ovaj slučaj je iznimka zbog načina na koji je izašao u medije. Jako mi je žao da se preko društvenih mreža objavljuju ovakve stvari. Takve stvari se trebaju rješavati unutar sustava i stručni radnici jako dobro znaju kako osigurati smještaj djetetu - rekla je Štritof.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

U Ministarstvu sazvali presicu zbog curice kojoj nisu mogli naći smještaj u nijednoj ustanovi 12:21
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...