News

Komentari 27

U Mirkovcima ulovili vozača, bio je toliko pijan da nije ni shvatio da vozi na dvije felge

U Mirkovcima ulovili vozača, bio je toliko pijan da nije ni shvatio da vozi na dvije felge

Vozač koji se u Mirkovcima vozio na dvije felge s 2,23 promila dobio je 12.000 kuna kazne, ali i zabranu upravljanja automobilom od tri mjeseca

Vozač (44) imao je čak 2,23 promila alkohola kad su ga u ponedjeljak oko 13 sati zaustavili policajci u Vukovarskoj ulici u Mirkovcima. Njih je pozvao građanin koji se kretao iza automobila kad je otkrio da pijani vozač Mercedesa na prednjem desnom i stražnjem kotaču nije imao postavljene gume, već se vozio samo na felgama.

Iz policije napominju da je to posebnim propisom (Pravilnikom o tehničkim pregledima vozila na cesti) kategorizirano kao opasan nedostatak.

Kako je vozač već prije osuđivan za iste ili slične prekršaje, prijetila je opasnost da će nastaviti s prekršajima. Uhitili su ga i uz Naredbu smjestili u posebnu prostoriju dok se ne otrijezni. 

Nakon toga su inicirali žurni prekršajni postupak.Presudom Općinskog suda u Vinkovcima 4. svibnja vozaču je izrečena novčana kazna od 12.000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Najčitaniji članci