Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

U more su ispuštali otpad, a Zadrom se širio smrad

Čitatelj tvrdi da zadarska tvornica Adria već godinama ispušta otpad u more. U tvornici je bila inspekcija. Iz Adrie kažu kako je sada sve uredu

anonimno
Foto: anonimno
0 komentara

Naš čitatelj iz Zadra fotografirao je masne mrlje u moru kraj zadarske plaže Punta Bajlo. Otpad u more, tvrdi čitatelj, već nekoliko godina ispušta riboprerađivačka tvrtka Adria.
- Prijavljivali smo ih inspekciji, ali njih očito nije briga jer još uvijek to rade. Osim što zagađuju more, gradom se širi nesnosan smrad. Mi koji živimo u blizini moramo imati cijelo vrijeme zatvorene prozore. Masne mrlje znao sam viđati u moru i u špici turističke sezone - ispričao je čitatelj. U Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva kažu da je u tvornici bila inspekcija.
- Utvrdili smo nepravilnosti kod skladištenja otpada. U tvornicu je inspektorica došla u rujnu na poziv građana zbog širenja nesnosnog mirisa. Obavijestili smo vodopravnu i veterinarsku inspekciju. Novčanu kaznu izriče nadležni sud - kažu iz ministarstva. Iz zadarske Adrie kažu kako je sada sve u redu.
- Mrlja i neugodnih mirisa više nema. Sva smo onečišćenja sanirali - rekli su iz tvornice Adria.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message