News

Komentari 43

U nečemu smo ipak pri vrhu: Hrvati vlasnici 92% nekretnina

U nečemu smo ipak pri vrhu: Hrvati vlasnici 92% nekretnina

Posebno zanimljivo je što najviše vlasnika nekretnina imaju zemlje istočne Europe, među kojima je na vrhu Rumunjska s 96,6 posto. Slijedi Litva, a zatim Hrvatska

Hrvati uglavnom stanuju u vlastitim nekretninama, kućama i stanovima i po tome smo na visokom trećem mjestu u Europi, iza Rumunjske i Litve. 

Posebno zanimljivo je što najviše vlasnika nekretnina imaju zemlje istočne Europe, među kojima se na vrh liste probila Rumunjska s 96,6 posto. Hrvatska ima 92,1 posto vlasnika nekretnina, od čega je na razini države dobrovoljno osigurano tek 20 do 30 posto nekretnina. 

Za začelju ove ljestvice je Njemačka u kojoj tek 57,5 posto stanovništva posjeduje nekretninu u kojoj stanuje. Najviše Hrvata živi u kući, njih čak 71,1 posto stanovnika, što je više od europskog prosjeka koji iznosi 34,4 posto. 

Najviše vlasnika nekretnina je među umirovljenicima

Velik dio vlasnika nekretnina su umirovljenici, a neka istraživanja pokazala su da hrvatski umirovljenici za razliku u drugim zemljama, nisu zadovoljni kvalitetom života, piše Poslovni Dnevnik

Oni čiji je dom osiguran znatno su sretniji od onih čiji dom nije osiguran od poplava, požara i drugih mogućih nepogoda no problem visina prihoda. Poznato je da su mirovine male i umirovljenici su najčešće oni koji jedva spajaju kraj s krajem. No osiguranje doma ne mora biti skupo jer već za 192 kune mjesečno možete osigurati stalno nastanjenu kuću površine 150 metara kvadratnih.

Osigurajte svoju imovinu već danas! Saznajte više

Najčitaniji članci