News

Komentari 0

U Njemačkoj porastao broj podnositelja zahtjeva za azilom

U Njemačkoj porastao broj podnositelja zahtjeva za azilom

Podneseno je 355.955 zahtjeva za azilom što je 15 posto više nego u istom razdoblju prošle godine

Broj podnositelja zahtjeva za azilom u Njemačkoj se u prvih devet mjeseci 2021. naglo povećao, a najveći broj podnesenih zahtjeva za azilom unutar Europske unije bilježi se upravo u ovoj zemlji, javljaju njemački mediji u subotu.

„U cijeloj Europskoj uniji u prvih devet mjeseci 2021. podneseno je 355.955 zahtjeva za azilom što je 15 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Najsnažniji rast je zabilježen u Njemačkoj gdje je broj podnesenih zahtjeva u usporedbi s 2020. porastao za 33 posto na 100.240 zahtjeva“, javljaju mediji medijske grupe Funke pozivajući se na podatke statističkog ureda EU-a.

Prema istim podacima na Njemačku otpada 28,4 posto svih zahtjeva za azil podnesenih u prvih devet mjeseci ove godine na području Europske unije. Iza Njemačke slijedi Francuska s 20, Španjolska s 11 te Italija s 8 posto podnesenih zahtjeva za azilom.

Na dnu ljestvice zemalja po broju zahtjeva za azilom se nalazi Mađarska gdje je u prva tri kvartala 2021. predano 30 zahtjeva za azilom.

Najveći broj podnositelja zahtjeva za azilom dolazi iz Afganistana i Sirije iza kojih slijede Pakistan i Irak.

Prošle godine je, očito zbog utjecaja pandemije na migracijske tokove, naglo opao broj podnositelja azila u Europskoj uniji. 2019. je zabilježeno 612.000 zahtjeva.

Najčitaniji članci