Obavijesti

News

Komentari 27

U nužnoj obrani ubo napadača nožem u prsa pa ga oslobodili

U nužnoj obrani ubo napadača nožem u prsa pa ga oslobodili
1

Tijekom postupka utvrđeno je kako su Robert Benko i Vlado Bogatin u automobilu slijedili auto u kojem se nalazio Keleminović sa suprugom i dvoje male djece

VIDEO

Sudac Županijskog suda u Zagrebu Tomislav Juriša nepravomoćno je oslobodio Kristijana Keleminovića (30) da je u prekoračenju nužne obrane 8. ožujka 2013. na benzinskoj postaju u Soblincu pokušao ubiti Vladu Bogatina (44).

- Nije sporno da je Keleminović bio napadnut od dvojice pijanih i agresivnih muškaraca. Ključno pitanje u ovom postupku bilo je je li njegova reakcija bila primjerena - rekao je sudac Juriša. Tijekom postupka utvrđeno je kako su Robert Benko i Vlado Bogatin u automobilu sljedili auto u kojem se nalazio Keleminović sa suprugom i dvoje male djece. Bljeskali su mu, zalijetali se u njegov auto skoro ga udarivši te ga na kraju prestigli i natjerali da oko 20.40 sati stane na benzinskoj postaji u Soblincu. Pijani i agresivni napadači gurali su ga i udarali što su sve zabilježile video kamere na benzinskoj postaji, a kada ga je supruga pokušala zaštiti i nju su grubo odgurnuli. Nakon udarca šakom u oko Keleminović je pao te iz vrata automobila zgrabio preklopni nož i ubo Bogatina u prsa.

- Pitanje je što bi napravio svaki prosječni građanin? Protiv sebe ste imali dva pijana i agresivna muškarca s notornim izostankom racionalnog razmišljanja. Nije za očekivati da bi ih pokazivanje noža, ili čak ubod na neko drugo mjesto i lakše ozljede zaustavile. Čak naprotiv praksa pokazuje da su onda još agresivniji. Tvrdnje tužitelja da ste mogli pobjeći nisu realne. Onda bi ostavili ženu i djecu, a to ne bi učinio niti jedan muž i otac. Video nadzor je pokazao da se niste mogli niti odvesti u autu, za poziv u pomoć nije bilo vremena. Stoga je sud mišljenja da ste se samo tako mogli nužno obraniti - obrazložio je presudu sudac.

Keleminoviću na istom sudu traje postupak u kojem ga terete za pokušaj ubojstva dvojice policajaca, roditelja, supruge i dvoje djece. Keleminović je lani 19. svibnja u Belovaru kod Sesveta, bijesan zbog odluke supruge da ga napusti, zapalio benzin i izazvao plamen u kojem je i sam teško stradao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu