Obavijesti

News

Komentari 2

U obruču: Paravinju su uhitili u BiH pa ga izručili Hrvatskoj

U obruču: Paravinju su uhitili u BiH pa ga izručili Hrvatskoj
7

Kamiondžija Dragan Paravinja je nakon uhićenja u BiH rekao kako nema veze s nestankom Antonije, a zatim priznao da ju je silovao i zadavio. A onda i to porekao

VIDEO

Policija je u 26. lipnja oko 11.55 sati uhitila vozača kamiona Dragana Paravinju (43) u selu Donji Srđevići, kao glavnog osumnjičenog za nestanak maturantice Antonije Bilić (17). Prevezen je u Banju Luku gdje je isprva tvrdio kako je Antonija zaista bila u njegovom kamionu te je bila živa, ali je negirao bilo kakvu povezanost s njezinim nestankom. Kasnije je priznao da ju je zadavio, no poslije još jednom promijenio iskaz tvrdeći kako je priznanje o silovanju i ubojstvu iznuđeno u zatvoru u Banjoj Luci. 

Skrivao se po šumama 

Lov za Paravinjom trajao je nekoliko dana, a zajedno sa suprugom Milijanom skrivao se u Srpcu. Ubrzo je dojavljeno kako se tamo skriva te je pobjegao u predio oko Donjih Srđevića te u šumu oko obronaka Motajice gdje je danima bježao. U potrazi je sudjelovala i policija Republike Srpske, sve dok obruč oko bjegunca nije bio zatvoren. Nakon dramatične potrage u kojoj je sudjelovala i policija Republike Srpske , te su korišteni helikopteri i termokamere otkriveno je pismo koje je ostavio u kući rodbine u Donjim Srđevićima. U njemu je također tvrdio kako nema nikakve veze s nestankom Antonije Bilić. 

Rasplitanjem priče otkriveno je kako Paravinja ilegalno ušao u BiH preplivavši Savu u ronilačkom odijelu nabavljenom u Hrvatskoj. Supruga Paravinje policiji priznala da je muža automobilom dovezla u Slavonski Brod gdje je on onda preplivao Savu i ušao u BIH. Također je rekla i kako ga je dočekala u Bosanskom Brodu. 

Osumnjičen je i za nekoliko drugih silovanja 

Za Paravinjom i u  Srbiji već godinama tragaju zbog presude za silovanje. Počinio je pet kaznenih djela silovanja, pokušaja silovanja i bludnih radnji. Protiv njega je krajem ‘90-ih godina počelo suđenje za silovanje i pokušaj silovanja dvije djevojke. Napao ih je 1996. i 1997. godine. Bio je nekoliko mjeseci u pritvoru i čim su ga pustili da se brani sa slobode, napao je još jednu djevojku te potom pobjegao iz Srbije kako bi izbjegao zatvor. Traže ga i u BiH zbog pokušaja silovanja u Sarajevu.

Iz zatvora u Banjoj Luci, Paravinja je prebačen u zatvor Kula u istočnom dijelu Sarajeva. Nakon proceduralnih zavrzlama Paravinja je napokon izručen Hrvatskoj i smješten u zatvoru u Šibeniku. Ipak, na dva mjeseca vraćen je u zatvor u BiH gdje je boravio kako bi mu se izrekla pravomoćna presuda od dvije godine i 10 mjeseci zatvora zbog silovanja koje je 2002. godine počinio na području Jahorine. U šibenskom zatvoru je od 16. veljače. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...