Obavijesti

News

Komentari 76

U paklu je hladnije: Slavonski Brod pržio se na 59 stupnjeva

U paklu je hladnije: Slavonski Brod pržio se na 59 stupnjeva
23

Pijesak na plaži Poloj, na rijeci Savi u Slavonskom Brodu, je vruć. Izmjerili smo 55 stupnjeva, a voda rijeke Save ugrijala se više od 24 stupnja, što ni najstariji kupači ne pamte

VIDEO

Meteorolozi su najavili da u ponedjeljak u Hrvatsku stiže osvježenje, no do tada mnogi su morali izdržati gotovo nemoguće. U Slavonskom Brodu užario se kamen, a asfalt se topi jer je na njegovoj površini blizu 60 stupnjeva Celzijevih. Grad je pust, na ulicama su rijetki prolaznici i malo automobila. Pijesak na plaži Poloj, na rijeci Savi u Slavonskom Brodu, je vruć. Izmjerili smo 55 stupnjeva, a voda rijeke Save ugrijala se više od 24 stupnja, što ni najstariji kupači ne pamte.



– Vruće je nama, a vjerujem i ribama u vodi – rekao je jedan od kupača. Sunčaju se samo najuporniji, ali kad temperatura tijela pređe iznad 40 stupnjeva, mora se u vodu. Dulji boravak na suncu vrlo lako može izazvati opekline. U slavonskobrodskoj bolnici na većini odjela riješeno je rashlađivanje.



– Uvijek bi moglo biti bolje, ali uspjeli smo koliko toliko našim pacijentima učiniti ugodniji boravak u bolnici, posebno na odjelima gdje su teži bolesnici i gdje su mala djeca. Na nekima su klimatizirane bolničke sobe, dok se gotovo na svim odjelima klimatiziraju hodnici tako da hladni zrak ulazi u bolesničke sobe – rekao je dr. Josip Samardžić, ravnatelj slavonskobrodske bolnice.
U zagrebačkom Nastavnom zavodu za hitnu medicinu kažu kako su proteklih dana imali povećani broj intervencija na otvorenim javnim prostorima zbog ljudi koji su kolabirali na vrućinama.



- Kao najava promjene vremena u subotu su nam se više javljali kronični bolesnici s reumom i bolestima dišnog sustava te problemima s tlakom. Pred promjenu vremena njima se stanje pogoršava pa upozoravamo kronične bolesnike da je jako važno redovito uzimati terapiju - objasnila je dr. med. Altijana Kadić, voditeljica smjene u Nastavnom zavodu za hitnu medicinu grada Zagreba. Dodala je kako visoke temperature iscrpljuju organizam jer tad on sve rezerve troši na termoregulaciju te je ponovila kako se treba držati hlada i rashlađenih prostora te piti dovoljno tekućine i nositi odjeću od prozračnih materijala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina
JE LI SLOŽIO KRIŽALJKU?

Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina

Kako saznajemo, Vesna Vučemilović je i prije odluke predsjedništva Suverenista da ne idu s HDZ-om, dala potporu koaliciji HDZ-a i DP-a. Zurovec također ima drugačiji stav od svoje stranke i nije protiv HDZ-a.